Izsmalcinātu pastēti pagatavot nemaz nav tik sarežģīti! Riekstus var ņemt jebkurus - pistācijas,
mandeles, indijas, valriekstus.
Burkānus var aizvietot ar ķirbi- arī ļoti
garšīgi sanāk!
Šķiņķis un zaļie zirnīši ir klasiska kombinācija,
kas labi garšo gan zupā, gan risoto, gan šajos makaronu salātos.
Recepte no grāmatas
"500 salātu receptes" ,
Zvaigzne ABC.
Šī recepte ir no "vieglās" kategorijas. Pagatavošana nav darbietilpīga un ar to tiks galā pat iesācējs. Arī sabojāt šo ēdienu ir praktiski neiespējami.
Ziemassvētku galdā obligāti jābūt pelēkiem zirņiem
, lai būtu daudz naudas. Tie noteikti jāapēd visi,
lai nākamajā gadā nebūtu jāraud...
Šī ir ļoti sena un tradicionāla recepte, bet mēs uzskatam, ka tai obligāti jābūt atrodamai mūsu recepšu sadaļā.
Rauga mīklas pīrādziņi ar olas un loku pildījumu ir klasisks padomju laika ātrās ēdināšanas šedevrs. ar šodien veikalos nopērkamajiem produktiem tie garšo nedaudz citādi, bet tā laika pēcgarša tomēr
jūtama. Šī ir lieliska iespēja paceļot laikā !
Daudzās ārzemju filmās esmu redzējusi tādus lielus brūnus apaļus cepumus. Diezgan neglītus jāsaka, bet Amerikā tie ir ļoti populāri. Man viņi atgādina vizuāli mūsu pašu auzu pārslu cepumus - arī ne visai glīti, bet ļoti garšīgi.
Ķiploki ēdienam piešķir īpašu un ne ar ko nesajaucamu garšu. Turklāt kombinācijā ar sieru tie padara ēdienu īpašu. Ja lietojiet ķiplokus, noteikti izmēģiniet šo krēmzupu.