Angliski runājošajās zemēs šis ēdiens ko mēs pazīstam kā "cīsiņš mīklā" saucas
"pigs in blanket". Mīļi! Tāpēc arī mēs
šoreiz šo bērnu iemīļoto uzkodu nosaucām par "cūciņām sedziņā".
Gandrīz katrs kurš nogaršojis pistācijas zin -
šie rieksti labi garšo ar alu vai vīnu, bet tas nav viss. Pistācijas lieliski sader ar dažādiem cepešiem un gaļas ēdieniem.
Grieķu virtuve, daudziem uzreiz rodas asociācijas ar
olīvām,fetas sieru un vīniem,jūras produktiem un dažādiem augļiem. Bet Grieķu virtuvē ir atrodamas arī dažādas interesantas un vienkārši pagatavojamas zupas. Viena no tādām ir Avgolemono.
Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.
Indijas virtuve ir viena no interesantākajām visā pasaulē. Pastāv uzskats, ka Indijā, kur galvenā
ticība ir hinduisms, gaļu uzturā nelieto. Tomēr,
ne visi, kas sevi pieskaita hinduistiem,
pilnībā atturas no gaļas.
Šīs zupas sastāvā ir daudz organismam
nepieciešamu produktu. Pamata receptē čipšu
nebija, taču tos pievienojām un tie zupai piešķir īpašu,
rotaļīgu niansi, kas noteikti patiks jūsu bērniem )))
Galvenā Ziemassvētku maize daudzās valstīs ir augļu maize. Dažādās variācijas, bet tas katrai tautai parādās Ziemassvētku galdā. Vācija tas ir štollens. Štollens atšķiras ar savu īpašo formu.
Es iesaku pagatavot štollenu pāris nedēļas pirms un ietinot follijā, ievietot ledusskapī - tā štollens būs vel garšīgāks. Smuki iesaiņojot baltā vai brūnā
cepamā papīra un pārsienot ar košu lenti to var ņem līdz ciemos kā ciemakukuli.
Bieži vien tuvojoties svētkiem rodas jautājums, kādas uzkodas piedāvāsim viesiem un īpaši bērniem. Šī uzkoda ir ievērības cienīga tieši ar to, ka iet pie sirds gan lielam, gan mazam. Un patiesi ir ļoti garšīga. Receptē minētos krekerus var aizstāt ar rīvmaizi vai kukurūzas miltiem.