Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Šampinjonu žuljens zem mīklas vāciņa

Šī ir tradicionāla un Francijā ļoti iecienīta žuljēna recepte.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: atkarībā no ēdāja
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
  • kcal: vienā porcijā ~ 500 kcal

Cūciņas mīklas sedziņā

Angliski runājošajās zemēs šis ēdiens ko mēs pazīstam kā "cīsiņš mīklā" saucas "pigs in blanket". Mīļi! Tāpēc arī mēs šoreiz šo bērnu iemīļoto uzkodu nosaucām par "cūciņām sedziņā".
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda

Cūkgaļas rulete ar pistācijām

Gandrīz katrs kurš nogaršojis pistācijas zin - šie rieksti labi garšo ar alu vai vīnu, bet tas nav viss. Pistācijas lieliski sader ar dažādiem cepešiem un gaļas ēdieniem.
  • Sarežģītība: vienkārši

Avgolemono

Grieķu virtuve, daudziem uzreiz rodas asociācijas ar olīvām,fetas sieru un vīniem,jūras produktiem un dažādiem augļiem. Bet Grieķu virtuvē ir atrodamas arī dažādas interesantas un vienkārši pagatavojamas zupas. Viena no tādām ir Avgolemono.
  • Sarežģītība: Vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 stunda

Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām

Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

"Steiks" karijā indiešu gaumē

Indijas virtuve ir viena no interesantākajām visā pasaulē. Pastāv uzskats, ka Indijā, kur galvenā ticība ir hinduisms, gaļu uzturā nelieto. Tomēr, ne visi, kas sevi pieskaita hinduistiem, pilnībā atturas no gaļas.

Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: ~ 1 stunda
  • kcal: 740 kcal

Kartupeļu zupa ar čipsiem

Šīs zupas sastāvā ir daudz organismam nepieciešamu produktu. Pamata receptē čipšu nebija, taču tos pievienojām un tie zupai piešķir īpašu, rotaļīgu niansi, kas noteikti patiks jūsu bērniem )))
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Cīsiņu mošķīši

Bērni visu dara rotaļājoties, gan iepazīst pasauli, gan pusdieno. Šis ir vienkāršs variants, kā padarīt ēdienu īpaši tīkamu bērna acij.
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Štollen

Galvenā Ziemassvētku maize daudzās valstīs ir augļu maize. Dažādās variācijas, bet tas katrai tautai parādās Ziemassvētku galdā. Vācija tas ir štollens. Štollens atšķiras ar savu īpašo formu. Es iesaku pagatavot štollenu pāris nedēļas pirms un ietinot follijā, ievietot ledusskapī - tā štollens būs vel garšīgāks. Smuki iesaiņojot baltā vai brūnā cepamā papīra un pārsienot ar košu lenti to var ņem līdz ciemos kā ciemakukuli.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min

Ābolu-kēksa deserts

Šo recepti es ieraudzīju Stokmann bukletiņā. Ļoti vienkārši un ātri pagatavojams deserts.
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Karamelizēti apelsīni šokolādē

Ceļojam uz Spāniju! Šis ir spāņu tradicionāls Ziemassvētku gardums - Naranjas confitadas bañadas en chocolate
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma - 26 cm.
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Griķu sacepums ar tunci, sieru un šampinjoniem

Griķi lieliski der kopā ar zivi un sēnēm. Šī recepte tam ir apliecinājums.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 12 cepumi
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Griķu cepumi ar mandelēm

Kraukšķīgi, garšīgi un pietam veselīgi griķu un mandeļu cepumi. Pamēģini!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda 45 minūtes

Griķu biezputra ar sēnēm

Griķi satur daudz vitamīnu un mikroelementu, turklāt tie ir ļoti garšīgi. Griķu pagatavošanas iespējas ir tikpat dažādas kā jebkuram citam produktam.
  • Sarežģītība: vienkārsi
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Siera un desas kubiņi

Bieži vien tuvojoties svētkiem rodas jautājums, kādas uzkodas piedāvāsim viesiem un īpaši bērniem. Šī uzkoda ir ievērības cienīga tieši ar to, ka iet pie sirds gan lielam, gan mazam. Un patiesi ir ļoti garšīga. Receptē minētos krekerus var aizstāt ar rīvmaizi vai kukurūzas miltiem.