Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 15 - 20 minūtes

Dzērvenes sniegā (pūdercukurā)

Dzērvenes uzlabo asinsriti un sirds darbību, veicina kuņģa un zarnu trakta darbību, aizkavē nierakmeņu veidošanos. Dzērvenēs ir maz kaloriju – 100 grami ogu satur tikai 34 kalorijas. Tāpēc mazliet pūdercukura nekaitēs)))
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma 24 cm
  • Pagatavošanas laiks: 50 minūtes

Dzērveņu kūka ar kļavu sīrupu

Šīs dzērveņu kūkas garšā ir patiesi kas rudenīgs. Ja nomainīsim ogas, vairs nebūs tas. Lai labi garšo!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: Sagatavošanās 1stunda 15 minūtes. Pagatavošana 20 minūtes

Pikša puravos

Parasti tiek izmantota purava baltā daļa, taču arī purava zaļās lapas ir izmantojamas un pie pareizas apstrādes tās ir ļoti garšīgas. Pikšu var aizstāt ar citu baltu zivi, mencu, heku vai kādu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Brokoļu salāti ar brieža gaļas desu

Brokoļus kādreiz dēvēja par "zaļajiem dimantiem". Tas vērtīgo uzturvielu dēļ. Nu mēs respektējām šo "īpašā" dārzeņa statusu un šajā receptē brokoļiem pievienojām īpašu - brieža gaļas desu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 12-15 maizītes
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Kanapē ar zilo sieru

Zilos jeb blue sierus ir iecienījuši daudzi gardēži. Biežāk tie tiek baudīti bez piedevām, kopā ar kādu smalku vīnu. Šādā variantā zilais siers tīk arī tiem, kas to sākumā ir nolieguši.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 35 minūtes

Voks Bangkokas gaumē

Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC .

Šis ir tradicionāls taizemiešu ēdiens.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma 20 cm
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Ābolu kūka Rudens

Ļoti garšīga ābolu kūka un ļoti interesanta pagatavošanas recepte. Kādam var šķist ka pagatavošanas procesā ieviesusies kļūda, bet nē. Sekojiet instrukcijai un viss izdosies!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sviestmaize parīziešu gaumē

Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC .

No modes mekkas Parīzes pie mums ir atceļojušas daudz labas lietas. Šī recepte arī ir tā vērta, lai "iedzīvotos" arī mūsu brokastu ēdienkartē. Bon Appetit !
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Pasta ar brokoļiem un šķiņķi

Makaroni ir ļoti universāls un vienkārši variējams produkts. Pievieno citādākas sastāvdaļas un ēdiens garšos pilnīgi savādāk. Šoreiz īpašu toni piešķir brokoļi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Asinsdesa ābolā

Anglijā asinsdesas dēvē par melno pudiņu, to pārsvarā bauda brokastīs un pasniedz kopā ar ceptām sēnēm, krējumu un svaigi ceptu maizi. Variācijas asinsdesu pagatavošanā ir daudz - tās cep, sautē, ēd karstas, bet daži tieši pretēji, tās kraukšķina aukstas un bez jebkādām piedevām. Šajā receptē asinsdesa tiek ievietota ābolā.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Kramblis ar asinsdesu

Asinsdesas ir sens ēdiens, bet kura tauta pirmā cūku bēres svinēdami iedomājās to pagatavot, grūti teikt. Pastāv versija, ka par asinsdesu pagatavošanas recepti mums jāpasakās antīkās Atēnas smalkajiem pavāriem, kuri senos laikos tās gatavoja no vēršu asinīm. Vāciešiem šīs desas saucas Blutwurst. Receptūra visā pasaulē gaužām līdzīga - asinis sajauc ar vārītiem miežu putraimiem, sīpoliem un dažādām garšvielām. Tad sapilda cūku zarnās, novāra un pasniedz ēdājiem. Šajā receptē asinsdesu izmantojam kā uzkodu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Vistas un sālītu citronu tadžīna

Tradicionāla Marokāņu tadžīna, kas tiek gatavota no vistas ar sālītiem citroniem un olīvām. Īpašu aromātu piedod kanēlis.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 2 nedēļas

Sālīti citroni (salted lemon)

Šādi marinēti citroni visbiežāk tiek lietoti Marokā, kā piedeva nacionālajam ēdienam - tadžīnai. Šādā veidā var pagatavot arī apelsīnus. Citronus izmanto gatavojot rīsus un kuskusu sāls un garšvielu vietā, grilējot zivis folijā vai pergamentā, sautējumos ar vistas gaļu. Šādā veidā marinēti citroni var glabāties ledusskapī vairākus mēnešus.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un citronu

Ideju noskatīju Džeimija Olivera raidījuma. Tur tik garšīgi tas izskatījās, ka nolēmu pamēģināt! Lai jūs nemulsina citrona mizas, tās nemaz nejūt, bet aromāts no viņiem ir burvīgs. Pāris ķiploku daiviņas es tomēr notīrīju, pirms cepšanas, bet pēc manām sajūtām, tas nemaz nebija vajadzīgs. Ķiploki sanāk kā krāsnī cepti, no kuriem pēc tam pašu ķiploku var kā pastu izspiest ārā.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Vokpannā ceptas desiņas ar dārzeņiem un olīvām

Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC.

Šī ir ātri un vienkārši pagatavojama recepte, bet garšas ziņā tā ir pati pilnība.