Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sendvičs ar broilera fileju un papriku

Ja nu kādam ēdienam ir n-tās receptes un vairums pagatavošanas variantu, tad tās ir tieši sviestmaizes. Esam izmēģinājuši daudz un dažādus to pagatavošanas veidus. Un piedāvājam jums vienu no gardākajiem. Garšīgas brokastis būs lielisks dienas sākums!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25 min

Āboli, cepti ar auzu pārslam un kaltētām dzērvenēm

Jebkurš mājās gatavots deserts garšo īpaši labi. Ne velti, ja nobaudām kādā ēstuvē ko gardu, bieži vien sakām - "Kā mājās gatavots"...

Šis deserts garšo īpaši mājīgi! Esam pārliecināti, ka nogaršojot to, gatavosiet vēl un vēl. :)
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Maizes tefteļi ar piparmētru

Šī ir tradicionāla itāļu recepte un tās saknes ir meklējamas Apulijā. Šis novads ir slavens ar savu maizi. No maizes tur gatavo pilnīgi visu, ieskaitot kotletes.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 25 groziņi
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Groziņi ar zivju krēmu

Spirdzinoši kūsājošais vīns neitralizēs sāļo krēmu, bet groziņi radīs mutē dzirkstošā vīna burbulīšiem līdzīgas sajūtas. Klāt iesakām baltvīnu vai dzirkstošo vīnu. Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC grāmata "Vīni un ēdieni", Džošua Vesons. Jāatzīst, ka mazliet pārveidojām to pēc savas gaumes, bet rezultāts ir fantastisks!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda

Dārzeņu zupa cepta krāsnī

Ārā laiks ar katru dienu paliek vēsāks un mainās ne tikai daba, bet arī mūsu ēšanas paradumi. Pēc aukstās zupas vairs īpaši neilgojamies. Tā būs aktuāla pēc krietna laiciņa, atsākoties vasaras sezonai. Šādā laikā prasās kāda siltāka zupiņa, kas sasilda miesu un uzlabo noskaņojumu. Šī būs tieši laikā.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2 - 4 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Mak-cheese

Makaroni un siers, vairumam bērnu top produkti. Un kā redzams ne tikai Latvijā, bet visā plašajā pasaulē! Šī ir tradicionāla Britu recepte. Līdzīgs tradicionāls ēdiens tiek mazuļiem gatavots arī Šveicē un tur to sauc par Älplermagronen. Jau pārbaudījām, Latvijas bērneļiem arī garšo. :)
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 50 minūtes

Matjes tartars uz rupjmaizes ar sīpoliem un pipargurķīšiem

Holandiešu virtuves izdaudzināto tradicionālo ēdienu vidū var minēt jēlu siļķi, kūpinātu zuti un zirņu zupu, nepiemirstot sieru šķirnes, piemēram, “Edam” un “Gouda”. Arī šis Matjes tartars ir tradicionālo Holandiešu ēdienu vidū.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 2 stundas

Gaļas zupa Emīla gaumē

Vai atceraties Emīlu no Lennebergas? To pašu ziķeri, kurš iebāza galvu zupas terīnē. Jā, šo puiku laikam zina visi. Bet kādu tieši zupu todien ēda Svensonu ģimene? Nezināt? Pusdienās bija izvārīta gaļas zupa. Tieši šīs zupas recepti piedāvājam arī jums.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 3-4 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Bumbieru zupa ar riekstiem un zilo sieru

Aukstā bumbieru zupa ar valriekstiem un zilo sieru ir īpaši iecienīta Zviedrijā - Lennebergas apkārtnē. Liekas kaut-kur dzirdēta vieta? Tieši tā, Lennebergā dzīvoja Svensonu ģimene, par kuru esam lasījuši grāmatā par Emīlu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 1 porcija
  • kcal: 10-15 minūtes

Kakao ar auzu pārslām

Auzu pārslas šajā receptē var aizvietot ar klijām. Recepte īpaši derēs bērnu svētku galdam, sevišķi labs variants kā veicināt auzu pārslu lietošanu gadījumā ja bērns ne īpaši priecājas par putru.
  • Sarežģītība: vienkārši

Adžika sarkanā asā "Aparpil džika"

Vārds "adžika" ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē "sāls". Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas palielina aitas svaru. Lai gani sāli nelietotu paši, jo sāls bija diezgan dārga garšviela, sālim pievienoja piparus. Šo masu sauca "aparpil džika" vai "adžikcaca", kas tulkojumā nozīmē "piparu sāls".
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 3-4 stundas

Adžika zaļā "Ahushua Džika"

Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm - adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens - pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku pamatā pasniedz pie gaļām un sieriem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2 - 4 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 15-20 minūtes

Sendvičs Muffuletta

Muffuletta ir klasisks "street food" ēdiens. To izgudroja kāds itālis, kas tajā laikā mitinājās Ņu Orleānā. Visa "sāls" ir olīvu salātos un dažādu sieru un gaļu savienojumā. Jo vairāk dažādas gaļas un siera šķirnes saliksiet iekšā, jo garšīgāks būs sendvičs! Mūsdienās to pasniedz pat smalkās viesībās ka uzkodu pie vīna, jo bieži vien to pilda ar smalkām gaļām un izsmalcinātiem sieriem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 30-40 min.

Pankūciņas brālīša gaumē

Minot ievārījumu un pankūciņas daudziem rodas asociācijas ar Astridas Lindgrēnes grāmatu "Karlsons, kas dzīvo uz jumta". Tā ir grāmatiņa kura daudziem ir īpaši mīļa un saistās ar mīļām bērnības atmiņām. Gatavojot šo recepti mani neatstāja sajūta, ka pie loga tūlīt pielidos maziņš un omulīgs vīrietis labākajos gados. :) Un skatoties kā šīs pankūciņas garšoja manam sešgadīgajam dēlēnam, nolēmu, ka arī brālītim tās noteikti garšotu. Tāpēc šāds nosaukums.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min

Omlete ar sieru un salami

Par slaveno britu pavārmākslas Guru un šovu zvaigzni Džeimiju Oliveru domājams ir dzirdējis katrs kurš ar interesi vēro kas jauns un aktuāls notiek ēdienu, dzērienu pagatavošanas pasaulē. Džeimijam dabīgi un nepiespiesti padodas apvienot zināmus produktus neierastās kombinācijās. Skatoties kā viņš darbojas rodas jautājums, kā man tas līdz šim neienāca prātā!? Šī ir viena no Džeimija Olivera brokastu receptēm - omlete ar sieru un salami.