Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas

Viens no produktiem kurus ražo no kartupeļiem ir kartupeļu čipsi.Rūpnieciski gatavotiem čipsiem ražošanas laikā zūd kartupeļu vērtīgās uzturvielas, bez tam, nobeigumā kartupeļus apsmidzina ar garšvielām, krāsvielām un antioksidantiem, kas cilvēkam protams nav vēlami. Šī recepte ļauj mums mājas apstākļos pagatavot uzkodu, kas lieliski aizstāj veikala čipsus. Bērniem garšo.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Kartupeļu biezputra

Pastāv tāds viedoklis, ka kartupeļi – tas ir kalorijām bagāts uztura produkts, kurš sastāv gandrīz tikai no cietes un nesatur gandrīz neko, kas būtu nepieciešams cilvēka organismam. Bet patiesībā tā gluži nav. Kartupeļi – ir organisko sāļu, minerālvielu, fermentu un vitamīnu avots. 200 g ar mizu novārītu kartupeļu satur gandrīz visu, cilvēkam nepieciešamo, C vitamīna ikdienas normu. No kartupeļiem iegūst kartupeļu cieti, dekstrīnu, cietes cukuru, sīrupu, spirtu un pat vīnu. Mēs šoreiz gatavojam nevis vīnu, bet kartupeļu biezputru.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Kartupeļu kraukšķīgie trīsstūrīši

Kartupelis cilvēcei ir pazīstams vairāk kā 7000 gadu. Par kartupeļa dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika.Kartupeļi pēc kviešiem, kukurūzas, rīsiem un miežiem ir kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots uz mūsu planētas.Latvija nav izņēmums un kartupeļu popularitāte ir ļoti liela. Vidēji gada laikā viens iedzīvotājs patērē 100 kg kartupeļus. Šis ir vēl viens kartupeļu pagatavošanas veids.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Omlete basku gaumē

Basku virtuve ir populāra ne tikai Spānijā,bet arī starptautiskā līmenī. Daudzi gardēži apgalvos, ka basku virtuve ir labākā, un to grūti ir apstrīdēt.Pagatavojiet šo omleti, tajā ir daļiņa no saulainās Spānijas !
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Vistas stilbiņi medū vikingu gaumē

Pastāv maldīgs uzskats, ka visi vikingi bija norvēģi. Augumā raženie, gaišmatainie un zilacainie normāņi, kā tos dēvēja Rietumeiropā vai varjagi (tā tos dēvēja Krievijā), savā laikā dzīvoja arī Latvijā - Baltijas jūras krastā.Latvijas jūras krasts bija slavens ar savu dzintaru, kas vēl Viduslaikos daudzviet bija lielākā vērtē kā zelts.Ap mūsu ēras 900. gadu senie balti sāka veidot ciltis, radot kuršus, latgaļus, sēļus un zemgaļus. Šis dalījums ir pamatā mūsdienu Latvijas novadiem - Kurzemei, Latgalei, Vidzemei, Zemgalei. Senie kurši bija pazīstami kā Baltijas vikingi - varonīgi jūras braucēji un karotāji. Protams tie ne tikai karoja. Vikingi gan zvejoja, gan nodarbojās ar lopkopību. Un pateicoties rakstiem, kas saglabājušies līdz mūsdienām - varam iepazīt tā laika ēdiena gatavošanas tradīcijas un receptes. Šī ir viena no receptēm , kura saglabājusies no tiem tālajiem laikiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2 - 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Kartupeļu "rizotto" ar baravikām

Tipisks Itāļu ēdiens. Rizzotto - tas ir tieši Itālijai raksturīgs rīsu pagatavošanas veids. Šis nav vairākkārtējai uzsildīšanai paredzēts ēdiens. Pagatavotu risotto tūlīt pasniedz galdā. Tā vienkārši izsakoties risotto ir itāļu rīsu (šoreiz mūsu variācijā - kartupeļu) putra ar piedevām, šoreiz ar baravikām.
  • Sarežģītība: ļoti vienkārsi
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min

Kartupeļu salāti ar olīvām

Šie ir marokāņu tautas salāti un parasti tiek gatavoti ar marokāņu olīvām. Bet ari labas spāņu olīvas noderēs! Šajos salātos ļoti jauki izskatās mazie jaunie kartupelīši, bet ko darīt, kad sezona ir beigusies& Atklāsim mazu noslēpumu - mazas bumbiņas var izgriezt no jau vārīta kartupeļa ar speciālu karoti, ar kuru griež bumbiņas no melonēm.
  • Sarežģītība: izdosies ikvienam
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 10 min

Siermaizītes ar zaļumiem

Darbdienas rīti ir tik steidzīgi, ka laika gatavot pankūkas vai cept kruasānus nav. Bet katru rītu ēst pārslas ar pienu vai jogurtu ir garlaicīgi. Izeja? Mazliet fantāzijas un pat parasta siermaize var kļūt par ļoti interesantām brokastīm!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Sēņu kapučino

Mēs esam pieraduši, ka kapučino ir kaut-kas salds un smaržo pēc kafijas. Bet mēs piedāvājam pagatavot kapučino no sēnēm. Smarža neatstās vienaldzīgu nevienu, bet ārējais izskats priecēs pat visprasīgāko zupu ēdāju!
  • Sarežģītība: vienkārsi
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st

Biešu pesto

Negaidīti garšīgi! Atgādina tradicionālus biešu salātus ar ķiplokiem, bet šajā gadījumā ideāli der pie dažādiem salātiem vai makaroniem kā mērce.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 10-12
  • Pagatavošanas laiks: Sagatavošana - 6-8 st, pagatavošanas laiks - 40 min

Vistu stilbiņi rīvmaizes apvalkā

Šādi pagatavotas kājiņas ļoti ērti pasniegt kādā saviesīgā pasākumā kā uzkodu vai bērnu pasākumos. Mūsu bērniem ļoti patīk ēst ar rokām. Tikai šajā gadījuma ir jābūt ļoti uzmanīgam ar uzkodas asumu. Un vel - jo slaidākas būs kājiņas, jo labāk. Tā tomēr ir uzkoda!
  • Sarežģītība: izdosies ikvienam
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Pikantais liellopu steiks

Steiks ir ēdiens kura pagatavošanā nav sīkumu. Gatavojot šo ēdienu svarīga ir katra nianse. Sākot no gaļas izvēles un beidzot ar pannu uz kuras gatavot. Steikam izvēlieties maigu gaļu; piemēram, filejas vai karbonādes gabalu. Labākajā steika gaļā tauki ir starp muskuļu šķiedrām, šāda gaļa tiek dēvēta par lāsumainu gaļu. Labākā steika panna ir no tērauda vai kāda cita panna ar biezu dibenu. Rekomendējam iegādāties zināmu zīmolu, augstas kvalitātes pannas - culina.lv
  • Sarežģītība: Viegli!
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Makaroni ar gaileņu mērci

Visi zin, ka itāļi ir kā traki uz makaroniem. Viņi vienkārši ļoti labi šo lietu pārzin un prot pagatavot 1000 un 1 mērci. Piedāvājam pagatavot un pagaršot makaronus ar sēņu mērci. Tas ir ne tikai garšīgi, bet arī nedraud figūrai ar liekiem kg.
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 2 st.
  • kcal: Viena porcijā 620 kcal.

Vista 40 ķiplokos

Nu ne gluži pašos ķiplokos, bet ar 40 ķiploku daiviņām. Teiksiet, ka 40 ir krietni par daudz?! Nākamreiz jūs pieliksiet 60 daiviņas! Tas patiesi ir ļoti garšīgi!
  • Sarežģītība: Pavisam vienkārši!
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sēņu krēmzupa

Šī zupa ļoooti ātri pagatavojama un sasildīs ne tikai jūsu rokas, kaklu un organismu, bet arī sirdi. Aromāts un garšas bukete būs vel izsmalcinātāka, ja izmantosiet gailenes vai pieliksiet klāt pāris kaltētas baravikas.