Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes. Un 1 stunda ledusskapī

Jēra aknu pastēte ar baravikām

Veikalos ir nopērkami bezgala daudz aknu pastētes veidi, bet paštaisīta sagādās lielāko baudu. Un ja vēl rudenī čakli pastrādā un ir pašlasītas kaltētas baravikas, tad šī pastēte ir baudas kalngals )))
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sēņu zupa ar alu un lauru lapām

Kādreiz bija modē likt lauru lapas klāt visam "pirmajam" ēdienam. Lauru lapas bija vecas un pāržāvētas, tāpēc arī garša nereti bija šausmīga. Tagad šī mode aizgāja un mēs varam paskatīties uz šo garšvielu savādāk, ar "svaigu aci".
  • Sarežģītība: prasīs mazliet vairāk pacietības
  • Porcijas: 10 -12
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Vistu aknu rullīši

Lieliska uzkoda, to var pasniegt gan kā karsto, gan kā auksto. Produktu daudzums šai receptei ir visai aptuvens, jo viss ir atkarīgs no tā cik lieli gurķi, cik plāni sanāks sagriezt gaļu, cik lielus vai mazus rullīšus vēlas.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 8
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Kartupeļu laiviņas ar pasažieriem

Vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda. Šajā versijā laiviņās braukājas siļķes un garnele. Bet tas ir izdomas un gaumes jautājums. Iespējas ar pildījumu variēt.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2 - 4
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Sviestā cepts asaris ar brūkleņu relišu

Laikam nav tāda makšķernieka, kurš nebūtu kaut reizi noķēris asari. Un laikam maz tādu saimnieču kuras kaut reizi nebūtu gatavojušas šos strīpaiņus. Šī recepte ir ar tādu zināmi rudenīgu noskaņu. Brūklenes šim zivju ēdienam piešķir īpaši interesantu garšu niansi.
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Pankūku maisiņi ar gailenēm

Ja baravikas mēdz saukt par sēņu karalienēm, tad gailenes, kas arī ir ļoti vērtīgas un gana krāšņas, varētu dēvēt, piemēram, par princesēm. Gailenes nav tārpainas un ir viegli tīrāmas. Atliek vien noskalot, notecināt lieko ūdeni, un jau var likt uz pannas vai katlā! Gailenes visbiežāk cep, taču tikpat labi tās var arī vārīt, sālīt, marinēt, kaltēt… No gailenēm var pagatavot salātus, zupas, dažādus otros un pat saldos ēdienus. Gailenes labi sader ar kartupeļiem, makaroniem, rīsiem un citām piedevām. Viss atkarīgs no katra vēlmēm un izdomas. Šoreiz gailenes pankūku maisiņos.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Ķirbju-ābolu krēmzupa ar kariju un ingveru

Ābolu un ķirbju sezona ir klāt. Piedāvājam pagatavot no tiem pikantu zupu. Īsti rudenīga recepte.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Pelēko zirņu čauders

Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15-20min

Omletes ruletes ar sieru un zaļumiem

Omletes rullīši ar dažādiem pildījumiem ir radušies Āzijā - tāds ēdiens tur ir ļoti populārs. Bet mēs piedāvājam vairāk eiropiešu gaumei atbilstošu pildījumu. Tā ir tāda pati omlete ar zaļumiem, bet savādāk pasniegta.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 25min

Salāti ar ceptiem bumbieriem un Fetu

Siers ar bumbieriem nu jau ir salātu klasika. Un ja tav visam pievienojas vel riekstiņi un jaunas salātlapiņas - izcili salāti ir gatavi!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st

Sēņu empanadas

Spāņu empanadas ir pazīstamas ne tikai Galūsijā, kur ir viņu dzimtene, bet arī visā pasaulē. Interesanti viņi ir ar to, ka mīkla ļoti labi tur formu un no tās var cept ne tikai atsevišķus pīrādziņus, bet arī lielus greznus pīrāgus. Man tie drīzāk atgādina pildītus cepumus, nekā pīrādziņus, jo mīkla sanāk diezgan kraukšķīga.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 7min

Pētersīļu un parmezāna slinkie salāti

Grūti iedomāties vienkāršākus un vieglāk pagatavojamus salātus. Bet šis nav vienīgais pluss. Pētersīļi satur ļoti daudz C vitamīna un iestājoties aukstam un drēgnam laikam mūsu imunitātei tas ir ļoti nepieciešams.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 10min

Salāti ar persikiem un mocarellu

Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs un izskatīgs, bet arī var vienot ģimeni. Sauciet savus mazos palīgus talkā - tie ar prieku plūkās sieru un kārtos šķiņķi!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 40min

Dzērveņu biezputra

Pat garlaicīgā mannā biezputra var kļūt par īstu desertu, ja pieiet šai lietai radoši. Nost ar kunkuļiem un plēvītēm! Tagad putru nav jāēd ar karotēm, bet gan vienkārši var sagriezt ar nazi!
  • Sarežģītība: ļoti vienkārši

Sēnes sinepju un medus marinādē

Ļoti vienkārši pagatavojams ēdiens, laika ziņā aizņem vien minūtes 15. Tāpēc labāk marinēties likt uz nakti, tad no rīta jau var baudīt.