Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Vistas salāti ar kariju

Galvenais Indiana Džonsa atveidotājs kinofilmās amerikāņu aktieris Harisons Fords ir veselīga dzīvesveida piekritējs. Kādā no ASV kulinārijas šoviem izcilais aktieris šos salātus nodēvēja par viegli pagatavojamiem un īpaši gardiem. Nogaršojiet arī jūs.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Brokoļu salāti ar brieža gaļas desu

Brokoļus kādreiz dēvēja par "zaļajiem dimantiem". Tas vērtīgo uzturvielu dēļ. Nu mēs respektējām šo "īpašā" dārzeņa statusu un šajā receptē brokoļiem pievienojām īpašu - brieža gaļas desu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 50 minūtes

Matjes tartars uz rupjmaizes ar sīpoliem un pipargurķīšiem

Holandiešu virtuves izdaudzināto tradicionālo ēdienu vidū var minēt jēlu siļķi, kūpinātu zuti un zirņu zupu, nepiemirstot sieru šķirnes, piemēram, “Edam” un “Gouda”. Arī šis Matjes tartars ir tradicionālo Holandiešu ēdienu vidū.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 5 min

Vistas filejas salāti ar žāvētām aprikozēm

Amerikas pamatiedzīvotājus kas līdz eiropiešu ienākšanai apdzīvoja abus Amerikas kontinentus dēvē par indiāņiem. Amerikas Dienvidrietumos dzīvoja Pueblo ciltis, apači un navahi. Šajā apgabalā ir ļoti sauss, tomēr ciltis nodarbojās ar lauksaimniecību. Tie audzēja vistas un liellopus. Vistas bija viens no produktiem kuru indiāņi lietoja ikdienā. Tās cepa mālos, vārīja un izrādās gatavoja arī salātos.Šī ir viena no receptēm kas saglabājusies līdz mūsdienām, bet laika gaitā tā iespējams piedzīvojusi uzlabojumus, taču šos salātus vēl mēdz dēvēt par Navahi vistu salāti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2 - 4 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.

Vistas salāti ar pelēkiem zirņiem

Latviešu tradicionālais Ziemassvētku ēdiens ir pelēkie zirņi.Pelēkie zirņi ar speķi un sīpoliem.Pupiņas gan izmantojam biežāk, kādā zupā vai salātos. Tomēr tieši pelēkie zirņi ir lielisks papildinājums dažādos salātos. Īpaši gardi tie ir šādā apvienojumā.Variet protams šo iekļaut arī savā Ziemassvētku ēdienkartē, bet tie ir tik garšīgi ka noteikti gatavosiet tos biežāk.
  • Sarežģītība: ļoti vienkārsi
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min

Kartupeļu salāti ar olīvām

Šie ir marokāņu tautas salāti un parasti tiek gatavoti ar marokāņu olīvām. Bet ari labas spāņu olīvas noderēs! Šajos salātos ļoti jauki izskatās mazie jaunie kartupelīši, bet ko darīt, kad sezona ir beigusies& Atklāsim mazu noslēpumu - mazas bumbiņas var izgriezt no jau vārīta kartupeļa ar speciālu karoti, ar kuru griež bumbiņas no melonēm.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 8
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Kartupeļu laiviņas ar pasažieriem

Vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda. Šajā versijā laiviņās braukājas siļķes un garnele. Bet tas ir izdomas un gaumes jautājums. Iespējas ar pildījumu variēt.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 25min

Salāti ar ceptiem bumbieriem un Fetu

Siers ar bumbieriem nu jau ir salātu klasika. Un ja tav visam pievienojas vel riekstiņi un jaunas salātlapiņas - izcili salāti ir gatavi!
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 7min

Pētersīļu un parmezāna slinkie salāti

Grūti iedomāties vienkāršākus un vieglāk pagatavojamus salātus. Bet šis nav vienīgais pluss. Pētersīļi satur ļoti daudz C vitamīna un iestājoties aukstam un drēgnam laikam mūsu imunitātei tas ir ļoti nepieciešams.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 10min

Salāti ar persikiem un mocarellu

Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs un izskatīgs, bet arī var vienot ģimeni. Sauciet savus mazos palīgus talkā - tie ar prieku plūkās sieru un kārtos šķiņķi!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4

Salāti ar ceptām sēnēm un pupiņām

Šos salātus var pasniegt gan aukstus, gan karstus. Brīnišķīgi aizvieto pamatēdienu vai arī piedevu kādam gaļas ēdienam vai zivij. Pavisam universāli salāti ))))
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Zaļie salāti ar ingvera mērci

Zaļie salāti paši par sevi ir veselīgi un tāpēc pēc iespējas biežāk lietojami uzturā. Bet šeit sastāvā arī ingvers. Jau senajā Grieķijā un Ķīnā ingvers bija pazīstams ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Tas mūsu senčiem atviegloja ciešanas gan pēc pārmērīgas uzdzīves, gan jūras slimības gadījumā. 1 grams ingvera palīdz pret sliktu dūšu labāk, nekā 100 miligrami sintētisko medikamentu, turklāt tam nav blakus efektu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Kartupeļu salāti ar valriekstiem

Lieliski veģetārie salāti, kas garšos arī citiem!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25 - 30 minūtes

Salāti Insalata verdura alla Casanova

Vairāk nekā divus gadu simteņus Džakomo Kazanova bija pazīstams galvenokārt kā klasisks pavedēja arhetips. Ar atjautīgu afēru, veiksmes un neatvairāma šarma palīdzību viņš pamanījās kļūt par bagātu vīru, tomēr dzīves nogalē izšķērdīgais dzīvesveids noveda viņu trūkumā. Vēsture gan klusē kurā dzīves posmā Džakomo Kazanova gatavojis un baudījis šos salātus, bet recepte ir nonākusi līdz mūsdienām. Varbūt tieši šajos salātos slēpjas Kazanovas pavedēja veiksmes stāsts......
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2

Cēzara salāti

Šo salātu autors nav slavenais Romas imperators, bet gan itāļu izcelsmes pavārs Ceasar Cardini. Mūsdienās daudzi pavāri strīdās, kādam tad precīzi jābūt šo salātu sastāvam. Mums liekas, ka nevajag strīdēties. Ņemam pamata sastāvdaļas un eksperimentējam, radam sev tīkamu un baudāmu šī ēdiena versiju.