Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 50 minūtes

Tadžīna ar balto amūru

Baltais amūrs - karpu dzimtas zivs. Ja garšo šāda veida zivis, šo tadžīnu jāpagatavo noteikti!
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Tadžīna ar cūkgaļas šašliku

Tadžīna - Marokāņu sautējamais trauks nu jau ieņēmis stabilu vietu arī Latvijas mājsaimnieču virtuvēs. Un ne velti. Paldies Marokāņiem!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Vistas un sālītu citronu tadžīna

Tradicionāla Marokāņu tadžīna, kas tiek gatavota no vistas ar sālītiem citroniem un olīvām. Īpašu aromātu piedod kanēlis.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 2 nedēļas

Sālīti citroni (salted lemon)

Šādi marinēti citroni visbiežāk tiek lietoti Marokā, kā piedeva nacionālajam ēdienam - tadžīnai. Šādā veidā var pagatavot arī apelsīnus. Citronus izmanto gatavojot rīsus un kuskusu sāls un garšvielu vietā, grilējot zivis folijā vai pergamentā, sautējumos ar vistas gaļu. Šādā veidā marinēti citroni var glabāties ledusskapī vairākus mēnešus.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 2-3

Tadžīna ar jēra ribiņām

Vārdam "tadžīna" ir divas nozīmes. Pirmkārt, tā apzīmē marokāņu māla trauku, kurā gatavo un pasniedz ēdienus. Otrkārt, tā apzīmē jebkuru marokāņu gaļas, zivju vai dārzeņu ēdienu. Mums Latvijā šos māla traukus var iegādāties veikalā Muhamors.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4

Tadžīna ar vistu un baravikām

Ir produkti, kuri gatavošanas procesā izveido īpašu garšas buķeti. Šoreiz tās ir baravikas un vistas gaļa. Un, protams, īpaši šīs garšas nianses jūtamas gatavojot tadžīnā.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 3-4

Tadžīna ar ribiņām un balsamiko

Kārtējo reizi gribās paslavēt marokāņus par lielisku izgudrojumu - tadžīnu! Ēdiens tajā sanāk vienkārši vienreizējs!

Kam vēl nav tāds trauks, rekomendējam - tadzinas.lv
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6

Tadžīna ar līdaku un rabarberiem

Vēl viena garšīga un veselīga recepte. Vēl viens stereotips tiek lauzts - rabarberus izmanto arī otros ēdienos, pie zivīm un tas izrādās ir ļoti garšīgi. Trīs stihijas savienojas vienā ēdienā - uguns, zeme un ūdens )))) Rabarberi - zeme, līdaka - ūdens un tadžīna uz uguns ))))
  • Sarežģītība: vienkārši

Tadžīna ar vērša cisku un kanēli

Šī ir Spāniju raksturojoša recepte, bet pagatavota tadžīnā. Rezultāts vienkārši pasakains. Ja jums vēl nav tadžīnas, variet izlīdzēties ar citu sautējamo trauku. Vai nu tomēr iegadāties savu tadžīnu - tadzinas.lv
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6

Jērgaļas tadžīna ar olīvām un zaļajām pupiņām

Šo tadžīnu iesakām pasniegt ar Cabernet Sauvignon vai Syrah sarkanvīnu. Sarkanvīna piesātinātais aromāts neitralizēs eksotiskā ēdiena garšvielas. Ēdiena gatavošanas beigās pievienotais koriandrs ļaus ēdienu veiksmīgāk pieskaņot vīnam ar izteiktu garšaugu aromātu.
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC grāmata "Vīni un ēdieni", Džošua Vesons. Jāatzīst, ka mazliet pārveidojām to pēc savas gaumes, bet rezultāts ir fantastisks!