Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit

Kā pagatavot zivju zupu brīvā dabā?! 10 padomi.

Visgaršīgākā un apetelīgākā ir tieši tā zivju zupa, kas gatavota no tikko noķertas zivs tieši zvejas vietas krastā uz ugunskura, kura ir piesātināta ar vieglu dūmu aromātu. Šis nu ir tas fakts, kuru apstrīdēt ir pilnīgi bezjēdzīgi, tas vienkārši ir jāpieņem. Pat visgaršīgākā, vislabākā un visskaistākā zivju zupa, kas gatavota perfekti aprīkotā virtuvē, nespēs sagādāt tik daudz prieka un līksmes kā tā, kas gatavota paša rokām brīvā dabā.

12 padomi gatavojot uz grila

Gatavojot ēdienus uz grila ir zināmi priekšnosacījumi tam, lai maltīte izdotos. Protams šo pieredzi var uzkrāt eksperimentējot un mēģinot. Taču mēs vēlamies padalītes ar savu darbinieku profesionālo pieredzi un pievērst jūsu uzmanību mūsuprāt svarīgām grilēšanas niansēm.

Kā pagatavot šašliku no zivs. 10 kulinārijas padomi.

Parastākais un ātrākais pagatavošanas variants šašlikam, protams, ir šašliks no zivs. Tā kā tam ir apbrīnojama garša, spilgta smarža un neparasts maigums, šašlikam no zivs nav nepieciešama īpaša sagatavošana un ilga marinēšana. Tā teikt, pietiek ar gabaliņu uzduršanu uz iesmiem, apcepšanu uz oglēm, un šašliks jau ir gatavs.

Kā pagatavot nepārspējamu steiku

Nepārspējama steika pagatavošana var būt grūts uzdevums pat ļoti pieredzējušam pavāram, tā kā nelieli gaļas gabali var kļūt cieti un sausi. Mēs rekomendējam izmantot smagu pannu vai grila pannu, nevis elektrisko grilu, jo tas dos jums vairāk iespēju regulēt temperatūru.

Burgeru sezona klāt

Burgers, pirmkārt, asociējas ar ātro ēdināšanu, bet patiesībā tas ir lielisks aizstājējs desām, karbonādēm un šašlikam piknikā.

Kurš grils labāks – gāzes vai ogļu?

Pavasaris un vasara daudziem no mums ir pikniku un izbraukumu pie dabas laiks, kas noteikti ir saistīts ar tradicionālo šašliku. Pēdējā laikā visai populāri skaitās savā zemes gabalā vai vasarnīcā uzstādīt stacionāro grilu, uz kura var uzcept visu, ko sirds kāro: sākot ar gaļu un zivīm un beidzot ar dārzeņiem, cietiem augļiem un pat mīklas pankūkām.

Noderīgi padomi: kā tīrīt grila restes

Ar pavasara atnākšanu, visi jau noteikti ir nopūtuši putekļus no mangāļiem, iesmiem un grila restēm. Bet kas tad tas? Vēl pagājušajā gadā esat aizmirsis notīrīt grila restes, bet tagad tās visas ir sarūsējušas un cept uz tām ir pilnīgi neiespējami, tagad nāksies tērēt naudu jauna grila iegādei...

Tradicionālas un neikdienišķas marinādes

Sen jau vēsturē tie laiki kad marinādei izmantoja etiķi. Nu dažādu profesionāļu un nenoliedzami mājsaimnieču eksperimenti šajā jomā mūs pietuvinājuši līdz šim nezināmiem garšas apvāršņiem. Šajā rakstā pastāstīsim par dažām mūsuprāt ievērības cienīgām produktu marinēšanas receptēm.

Dažādo garšu ar marināžu palīdzību!

Cept šašlikus, grilēt pie dabas krūts – daudzu cilvēku iemīļotākās nodarbes. Vai ir kas labāks par garšīgas un veselīgas maltītes notiesāšanu siltā dienā svaigā gaisā? Un noteikti pēc grūtās darba nedēļas birojā jums būs vēlme noorganizēt šādu mazu tusiņu pie dabas.

Produktu sagatavošana grilēšanai.

Pats vienkāršākais, ko pagatavot uz grila, ir desiņas. Ja neesat pārliecināts par savu meistarību, tad noteikti paņemiet tos līdzi. Ja gaļa piedegs, tad vismaz nepaliksiet neēdis.

Vistas gaļa – garšīgs šašliks?

Protams, ja ir vēlme, sarežģīt ir iespējams visu. Izbraukumu kulinārijas virtuozie meistari apgalvo, ka vistas šašlika pagatavošanai der tikai augļu sugu koks.

Uz kā cepsim?

Katra izbraukuma brīvā dabā pamatēdiens ir šašliks. Un, tā kā pavasaris-vasara tiek uzskatīti par atpūtas ar šašliku sezonu, dažādu ierīču, kā iesmi un grili, pārdevēji ļoti veiksmīgi to izmanto savā labā. Tieši tāpēc ir svarīgi zināt kaut ko noderīgu šo „instrumentu” izvēlē.

Kādas piedevas izvēlēties pie grilētiem ēdieniem

Līdz pat šim laikam cepta gaļa paliek kā viens no mīļākajiem ēdieniem daudzu gardēži vidū, tā kā, izņemot galvu reibinošu aromātu un neatkārtojamu garšu, tai piemīt arī veselīgas īpašības, piemēram, augsts olbaltumvielu saturs, kas nepieciešams organismam.

Gatavojam šašliku. Padomi

Dārza krāsns – pati vienkāršākā jebkura barbekjū konstrukcija, kuras pamatiezīme ir kurtuve ar dūmtveri, kā arī apmēram divi plauktiņi, kas parasti tiek izvietoti malās. Uz tiem var novietot desiņas, salātus, aukstās uzkodas, dažādu gaļu u.t.t.

Kā pagatavot barbekjū

Izbraukumi piknikā ar ģimeni un draugiem kļūst arvien biežāki un populārāki. Jebkurus svētkus, brīvdienas, kas iekrīt labos, saulainos laikapstākļos, daudzi no mums cenšas pavadīt pie dabas. Un priekšā vēl ir visa vasara un rudens, kas nereti priecē mūs ar siltām dienām. Protams, jebkurš pikniks ietver sevī visu iemīļoto šašliku, taču kādā mirklī rodas jautājums – ko darīt ja šašliks jau ir kļuvis neinteresants un banāls, ja gribas kaut ko jaunu, bet tajā pašā laikā pārbaudīti garšīgu un piemērotu piknikam dabā? Un šeit mums talkā nāk šašliku amerikāniskais variants – barbekjū.