Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
aābcčdeēfgģhiījkķlļmnņoprsštuūvzž#
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Lasis japāņu gaumē

Japānas virtuve ir īpaša. Katrs ēdiens tiek gatavots ar īpašu attieksmi un rituālu. Zivis diezgan bieži tiek iekļautas ēdienkartē. Šoreiz aicinam izmēģināt pagatavot lasi tā, kādu to iecienījuši uzlecošās saules zemē.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Grilēta kukurūza

Pirms vairāk nekā 50 gadiem, atgriežoties mo vizītes ASV, toreizējais PSRS vadītājs Ņikita Hruščovs bija septītajas debesīs par tur redzētajām kukurūzas audzēšanas un izmantošanas iespējām. Un kopš tā brīža visā plašajā PSRS kukurūzas lauki vairs nebija nekāds retums. Ja arī šodien rodas iespēja iebrist kukurūzu laukā, paņemsim dažas vālītes un iekursim grilu...
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes un laiks marinēšanai

Grilēts marinēts sams


Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas "Nomakšķerē, pagatavo un apēd!"
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 45 minūtes

Grilēti haizivs steiki

Kādu zivi izvēlēties vakariņām?! Kādreiz par haizivs steiku mūsu platuma grādos pat sapņot nevarējām. Taču šodien atliek vien izvēlēties, kā šo zivi pagatavot.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Grilēti asari

Latvijā asaris ir viena no visizplatītākajām saldūdens zivju sugām. Makšķernieki to ir iecienījuši arī lieliskās garšas dēļ. Izdevies tikt pie laba loma? Kurinām grilu!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Gurķu-sinepju mērce

Šī mērce lieliski papildinās jebkurus gaļas un zivs ēdienus. Kā arī to var baudīt vienkārši uzsmērējot uz maizītes
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Tomātu salsa ar sīpoliem

Mēs gan vairāk esam pieraduši, ka šādi izskatās salāti, tomēr salsa ir mērce, ko pasniedz pie dažādiem ēdieniem, visbiežāk pie grilētiem gaļas un zivs ēdieniem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 25 minūtes

Grilētas garneles sezama sēkliņās

Līdzīgi kā citos jūras produktos, garnelēs ir augsts kalcija, joda un olbaltumvielu līmenis. Turklāt, tas ir lielisks produkts jūsu grilēšanas pasākumam!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: apm. 25 minūtes

Grilētas garneles kokosriekstu skaidās

Vēlaties iepriecināt savus draugus-gardēžus ar ko īpašu?! Šī recepte būs īstā! Lieliski produkti, vienkārši pagatavojams un ļoti garšīgs ēdiens!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 10 minūtes plus 8 stundas marinēšanai

Grilēti astoņkāji

Astoņkāju kārtā ir apmēram 300 sugas, kas iedalītas 12 dzimtās.Astoņkāji mīt dažādos okeānu reģionos, koraļļu rifus ieskaitot, taču mūsu platuma grādos tie ir sastopami vien veikalu plauktos. Mēģinot iegādāties lielos astoņkājus varētu saskarties ar zināmām problēmām, toties nav problēmu ar mazajiem. Mazajiem astoņkājiem ir viena priekšrocība - tie ātri cepās un ir vienkārši pagatavojami!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Hamburgers ar gaļu un skābētiem kāpostiem

Ja esiet ātro uzkodu cienītājs, tad šī recepte jums ies pie sirds! Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Siera un bekona kebabi

Šašliks jau apnicis? Arī liellopa steiks jau baudīts? Un grilēts lasis liekas jau ierasts ēdiens? Pagatavojiet siera kebabus!
  • Sarežģītība: vienkārši

Šampinjonu un kartupeļu kebabi

Uz jūsu grila pasākumu ieradīsies ļaudis, kuri nelieto uzturā gaļu? Mierīgi! Šos kebabus novertēs gan gaļēdāji, gan veģetārieši.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min

Cūkgaļas-ābolu kebabi

Šī tāda ziemeļnieku kebaba versija, jo tradicionāli kebabs ir uz oglēm vai cita veida cepta vai grilēta jēra vai liellopa gaļa. Atsevišķu recepšu pamatā ir vistas gaļa vai zivis. Sakarā ar ticības aizliegumiem, musulmaņi un jūdaisti kebabu negatavo no cūkgaļas.
  • Sarežģītība: vienkārši

Grilēti dārzeņi

Grila sezona Latvijā sakrīt ar dārzeņu laiku. Tā ir lieliska iespēja nobaudīt ne tikai svaigus, bet arī grilētus dārzeņus.