Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Rīvētas ogas ar cukuru

Šo recepti es atceros vēl no bērnības - tā ievārījumu gatavoja mana Omīte. Pēc šāda principa var pagatavot jebkuras ogas - zemenes, mellenes, avenes, upenes un citas ogas.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: aptuveni 1 kg
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums

Šīs ogas ļoti labi sader kopā un ja tās vārīt sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk pastiprinās. Šājā variantā saglabajās arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: atkarīgs no ēdājiem

Ķiršu ievārījums ar kauliņiem

Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums! Šī ir vēl viena ķiršu ievarījuma pagatavošanas recepte. Šoreiz ar visiem kauliņiem!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Zemeņu ievārījums ar mandelēm un Amaretto

Ko nu šeit pieteikuma ierakstīt? Šajā gadījuma mūsuprāt - viss jau izteikts nosaukumā...Noteikti pagatavojiet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4 burciņas pa 250 ml

Zemeņu ievārījums ar balzamiko

Lieliska recepte ar kuras palīdzību vasaras garšu un smaržu varēsiet baudīt arī ziemā!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Upeņu ievārījums "5 minūtes"

Visvienkāršāka upeņu ievārījuma recepte aizņemtām namamātem! Nu kas var būt vienkāršāks par šo?!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Pieneņu medus

Pieneņu dziednieciskās īpašības novērtēja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots medicīnā arī arābu valstīs. Šī recepte lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik dienas divus gadu laikā lietojot pieneņu medu, varot tikt vaļā pat no osteohondrozes!
  • Sarežģītība: vienkārši

Rabarberu marmelāde

Vienkārši pagatavojama rabarberu marmelāde. Glabājot gatavo marmelādi ledusskapī jūs varēsiet to baudīt arī ziemā.
  • Sarežģītība: vienkārši

Džems no bekona

Džemus var gatavot ne tikai no augļiem un dārzeņiem, bet šajā gadījumā to gatavojam no bekona.

Plūmju un banānu čatnijs

Čatnija dzimtene ir Indija, bet nu jau tas dažādos veidos iedzīvojies arī latviešu virtuvēs un pagrabos, blakus ievārījumiem un zaptēm.

Biešu - vaniļas džems

Šāds džems būs lielisks papildinājums pie kartupeļu salātiem vai ēdieniem no biezpiena.

Asais tomātu džems

Lieliska piedeva pie gaļas, mīkstajiem sieriem un makaronu ēdieniem.

Baklažānu-šokolādes džems

Pilnīgi droši ka varēsiet cienājot ar šo baklažānu džemu līgt derības un diezin vai pagaršojot kāds atpazīs džemā baklažānu klātbūtni. Patiesi garšīgs šokolādes džems.

Kabaču ievārījums

Ievārījums no dārzeņiem ir ļoti "netradicionāla" bet pagatavot to ir tik pat vienkārši, kā tradicionālo, visiem ierasto vecmāmiņas ievārījumu. Un ir garšīgi! Šis ievārījums labi derēs klāt maizēm ar Fetaki tipa sieru.

Ābolu čatņi

Čatni - ir asais ievārījums, ko tradicionāli pasniedz pie gaļas ēdieniem. Čatņiem ir viena interesanta īpašība - jo ilgāk tas glabājās, jo garšīgāks tas paliek. Tāpēc es iesaku pagatavotu ievārījumu vismaz pāris nedēļas noturēt vēsā vietā.