Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30min.

Lasis ar kartupeļu-cukurzirnīšu pākšu salātiem

Salātu pagatavošanas ideja aizgūta no Zvaigzne ABC grāmatas 500 salātu receptes. Taču receptē ieviesām zināmas korekcijas.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Ķilavmaizītes

Šī uzkodas ideja aizgūta no Zvaigzne ABC pārizdotās grāmatas "Aukstais galds" (M. Feldmane). Vienkārši, pieejami un garšīgi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Menca ar pikanto mango pergamentā

Mencas gaļa ir iecienīta vai katrā ģimenē. Ēdieni no tās atrodami katrā restorāna ēdienkartē. Un tam ir izskaidrojums - menca ir ļoti garšīga un ar to var variēt gluži kā ar konstruktoru. Šodien piedāvājam vienkāršu, taču interesantu mencas pagatavošanas veidu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 20 min. + 3 st. marinēšanai

Kūpināta forele ar dillēm un citronu-sinepju mērci

Viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ja jums izdodas ierastos produktus pasniegt nedaudz savādāk, tādejādi radot jaunas garšas nianses un citu vizuālo risinājumu - jums virtuve ir īstais "Poligons"! Šoreiz piedāvājam pagatavot uzkodu, kura bagatinās jebkura mēroga svinību galdu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: atkarīgs no ēdājiem
  • Pagatavošanas laiks: 5 min. + laiks sālīšanai

Mazsālīta skumbrija mājas gaumē

Scomber scomber - tā latīniski dēvē makreli, jeb skumbriju. Daudzas saimnieces šo Ziemeļjūrā mītošo zivi ir iecienījušas ne tikai tās pieejamās cenas dēļ, bet tieši dēļ skumbrijas īpašās garšas. Arī šīs zivs pagatavošanas veidi ir pietiekami daudzveidīgi.
  • Porcijas: 10
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Ķilavu salāti

Kad tuvojas svētki ir vēlme celt galdā ko interesantu un neikdienišķu. Labs padomdevējs šādā situācijā ir vecās pavārgrāmatas. Zvaigzne ABC piedāvā 1938.gada M.Feldmanes grāmatu"Aukstais galds" un šaubām nav pamata. Ļoti daudz interesantu un aktuālu recepšu arī šim laikam.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2

Krāsnī cepta bute

Bute, plekste vai latīniski Platichthys flesus ir garšīga zivs. Protams to var vienkārši apcept sviestā, bet mēs piedāvājam mazliet darbietilpīgāku, taču arī vienkāršu šīs zivs pagatavošanas veidu. Un garšo lieliski!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 45 min

Asari mārrutku lapās

Par mārrutku dzimteni tiek uzskatīta Austrumeiropa. Līdz pat 16. gadsimtam mārrutki Eiropā tika izmantoti tikai kā ārstniecības augi, ar kuriem ārstēja pilnīgi visu. Savukārt. šodien marrutku lapas pārsvarā izmanto dārzeņu skābēšanai un marinēšanai. Taču arī gatavojot zivi, mārrutku lapas kļūst neaizvietojamas.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Zivs sicīliešu gaumē

Lai gan sicīlieši mēdz sacīt, ka viņi nav itālieši un ka Sicīlija nav nekāda Itālija, taču tāda pati Itālija vien ir. Līdz ar to varētu teikt, ka šādi zivi gatavo arī Itālijā. Tomēr katram reģionam piemīt savas īpatnības un šarms.Sicīlija ir lielākā un svarīgākā Vidusjūras sala. Sicīlijas ēdieni ir īpaši, un paši sicīlieši uzskata, ka atšķirīgi no itāliešu virtuves.Pemēģiniet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.

Reņģes ceptas, ar sinepēm

Clupea harengus membras - tiešī šāds ir vienkāršās zivtiņas reņģes latīniskais nosaukums. Lai arī reņģes nav dārgas zivis, tās ir iecienījušas daudzas mājsaimnieces. Šobrīd reņģes atkal kļūst populāras un dažādos veidos pagatavotas tās atrodamas pat ļoti prestižu restorānu ēdienkartēs. Pagatavojiet arī jūs!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Zivju pirkstiņi

Daudzi, īpaši bērni ir iecienījuši zivju pirkstiņus. Tacu nav nepieciesams noteikti iegadāties pusfabrikātus.Pagatavojiet tos mājās, savā virtuvē!
  • Sarežģītība: vienkārši

Dorada ar apelsīniem un medu

Medus ķīmiskais sastāvs ir atkarīgs no ievāktā nektāra, klimatiskajiem apstākļiem, bišu rases utt. No cukuriem medū visvairāk ir glikoze, fruktoze un saharoze, bet sastopama arī maltoze, melicitoze un citi cukuri.Krāsa medum var būt no baltas, dažādiem dzelteniem toņiem līdz brūnai vai tumši brūnai.Lai kadu medu jūs izvēlētos, tas var būt lielisks papildinājums daudzām receptēm!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 minūtes

Dorada ar citronu un citronzāli

Dorada jeb zeltgalvainā jūras karūsa - šīs zivs nosaukums radies sudrabkrāsas galvas dēļ. Doradas lieliskās garšas īpašības nu novērtējušas arī daudzas saimnieces Latvijā.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Flambēti haizivs steiki

Flambēt nozīmē ēdienam kurš gatavojas karstā pannā pievienot alkoholu (parasti rumu vai brendiju) un tad to aizdedzinot pagaidīt līdz liesma nodziest. Parasti viss alkohols no dzēriena šajā procesā iztvaiko un šādi gatavotu ēdienu drīkst piedāvāt arī bērniem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes un laiks marinēšanai

Siļķu rolmopši ar gurķi

Rolmopsis - marinēta siļķu rulete. Iekšā parasti liek marinētu gurķi vai sīpolu. Nosaukums tika izdomāts vēl 19. gadsimtā, pateicoties modei uz mopšu šķirnes suņiem. Acīmredzot, saritināts rolmopsis atgādināja suņa purniņu.