Kas gan var būt labāks siltā saulainā dienā par izbraucienu pie dabas un uz oglēm ceptas gaļas un dārzeņu baudīšanu? Šoreiz “Melu detektors” komanda, dodoties piknikā ārpus pilsētas, nolēma grila restēm un garšu kārpiņām pameklēt kādu īpašāku produktu. Un ziniet, ja cītīgāk apskata veikalu plauktus, tad šo-to neikdienišķāku var arī atrast!
Šoreiz uzmanību pievērsām atraktīvā šefa Laura Aleksejeva ( restorāns 36.Līnija) un uzņēmuma “NOO Cepeškungs” gaļas produktu konceptam ar skanīgu nosaukumu “Esi šefpavārs”!
Gaļas produkciju, saprotams, nodrošina “NOO Cepeškungs”, bet Lauris izstrādāja receptūru.
Laura receptes izstrādātas apvienojot Baltijas valstu garšas īpašības un citu zemju tradīcijas.
Grilprodukti izgatavoti no svaigām un augstvērtīgām izejvielām, radot neatkārtojamu garšu kombināciju.
(Šāds komentārs rotājas uz katras šo produktu kārbiņas)
Atradām trīs veidus:
“Cūkgaļas karbonāde tālo austrumu gaumē”
(Laura Aleksejeva komentārs: Tālo austrumu garšas tradīcijas sajutīsiet jau atverot iepakojumu. Cepamgaļa gatavota no cūkgaļas karbonādes daļas, tai piemīt mēreni pikanta un piesātināta garša. Pēc grilēšanas produkts kļūst sulīgs un gards.)
“Cūkgaļas pavēdere grieķu gaumē”
Foto: www.fotofabrika.lv
(Laura Aleksejeva komentārs: Cepamgaļa pagatavota no augstākā labuma cūkgaļas, kam pamatā ir viskvalitatīvākās izejvielas un sabalansētas garšas nianses, raksturīgas Grieķijas reģionam. Pievienotais Grieķu jogurts piešķir produktam maigu garšu un pēc grilēšanas tas ir mīksts un gards.)
“Vistu šķiņķīši plūmju marinādē”
Foto: www.fotofabrika.lv
(Laura Aleksejeva komentārs: Marinādei tiek izmantoti rūpīgi atlasīti garšaugi un rapšu eļļa. Galvenā sastāvdaļa marinādei ir plūmes, kas piedod vistai saldenu pēcgaršu. Gaļa pēc grilēšanas ir maiga un mīksta. Liess un augstvērtīgs ēdiens.)
Tos arī tika nolemts degustēt. Šoreiz mums ir kas sakāms arī par iepakojumu. Kopumā diezgan gaumīgi un arī Laura ģīmetne piemeklēta tāda - lietišķi norūpējusies mīmika, var teikt - lietpratējs, kurš galvu viegli atbalstījis uz rokas un nedaudz nogurušais skatiens liecina, ka grāmata, pie kuras Lauris iemūžināts, ir ne tikai paša spēkiem izlasīta, bet arī sarakstīta…Taču iepakojums gandrīz ne ar ko neatšķiras no parējiem “NOO Cepeškungs” produktiem. Mēs rekomendētu iepakojumu grila baudām nedaudz izcelt, lai uz oglēm gatavot alkstošie nepaietu garām un nepaķertu konkurentu ražojumus pirmo, kas pagadās pa rokai. Šo produktu iepakojums ne ar ko neatšķiras (Laura bildīte ir gaužām maza) un pamanīt, ka šis produkts ir īpašs, nav nemaz tik viegli. Un vēl, daži vārdi par viena produkta iepakojuma vizuālo noformējumu.
“Cūkgaļas karbonāde tālo austrumu gaumē” - vizuālais noformējums nu nepavisam neatgādina par Austrumiem un kāds sakars tiem ar redīsiem uz foto?! Paskatījāmies sastāvu - vai tiešām Aleksejeva kungs būs austrumu virtuvei piedēvējis redīsu? Varētu vēl daikonu, bet redīsu? Lasam: kokosriekstu piens,augu eļļa,garšvielas…, nu nav redīsa! Iespējams fotogrāfam, kuram uzticēts iemūžināt konkrēto produktu, redīsi studijā bija iekavējušies no iepriekšējiem projektiem un, uzmetot aci uz kompozīciju, tas ar prieku atrada pielietojumu arī šiem dārzeņiem. Kā saka, par skādi jau nebūs! Taču austrumu tēma (mūsuprāt) deva lielisku iespēju izpausties un radīt iepakojumu, uz kuru paskatoties rodas vēlme ne tikai produktu pagatavot, bet arī fonā ieslēgt austrumniecisku mūziku un izvilkt no skapja ūdens pīpi…. Bet tās tikai mūsu pārdomas.
Foto: www.fotofabrika.lv
Produktus gatavojām ievērojot visus šefa ieteikumus. Gatavojām uz vidēji karstām oglēm 20 minūtes (vistu 15min.), ik pa laikam grilu apsedzot ar vāku.
Tad, kad produkti gatavi, ķērāmies pie degustācijas.
Foto: www.fotofabrika.lv
Šajā reizē iztikām bez pierakstiem, verbāli aprakstijām savas emocijas un viedokļus. Jāatzīmē, ka domas dalijās. Mūsu daiļā dzimuma pārstāvēm īpašāka likās vista, tad pavēdere un trešajā vietā tikai cūkgaļas karbonāde - tā dāmām šķita par sausu. Taču vīriešu kārtas pārstāvji pirmajā vietā ierindoja tieši cūkgaļas karbonādi, tad vistu šķiņķīšus un tikai tad cūkgaļas pavēderes šķēlītes grieķu gaumē.
Katrā ziņā, bijām gaidījuši ko vairāk. Produkti, protams, nav slikti un teikt, ka nebija garšīgi, būtu melots.Taču, ja esiet ar grila priekiem uz tu, piekritīsiet, vistas šķiņķīši un cūkgaļas karbonāde pagatavota uz atklātas uguns gandrīz vienmēr garšos lieliski! Ja, protams, kaut nedaudz piestrādāsiet pie marinādes un gaļas cepšanu neapvienosiet ar citām nodarbēm. Labu produktu ir grūti sabojāt!
Visu cieņu šefa receptūrai - ne etiķa piles un piedomāts, lai recepte lasītos nedaudz krāšņāk.
Produktiem piešķiram ☆ ☆ ☆ ☆ zvaigznes un ceram, ka nākamajā sezonā mūs gaida atkal jauni produkti un jaunas degustācijas.
Bet jūs, kamēr vasara vēl priecē, kuriniet grilus un izbaudiet jauku maltīti svaigā gaisā draugu lokā.
Lai karstas ogles!
P.S.
Jaukajā pasākumā piedalijās arī Sūzija, nogaršot gatavo produkciju viņai gan neizdevās, bet aromāts tika pozitīvi novērtēts arī no viņas puses. 😉
Pagaidām nav komentāru.