Lēti produkti ir kaitīgi jūsu veselībai

Krievijas Nacionālais pētniecības centrs “Zdorovoje pitanije” (Здоровое питание) brīdina par lēto pārtikas produktu bīstamību jūsu veselībai. Pie lētajiem produktiem pieskaitāma arī ātrā ēdināšana (fast food), pusfabrikāti, smalkmaizītes, piena un gaļas izstrādājumi, kuri satur transtaukus dabīgo augu un dzīvnieku izcelsmes tauku vietā.
Transtauki ļauj samazināt ražošanas izmaksas un gala produkta cenu, un pagarināt produkta uzglabāšanas laiku. Transtauki atzīti par vienu no galvenajiem onkoloģisko slimību iemesliem, kuri šobrīd ieņem otro vietu starp mirstības iemesliem pasaulē.

Speciālisti secināja, ka katrs trešais audzējs saistīts ar nepareizu ēšanu, piem. ar itin biežu dabīgo produktu lēto aizstājēju. Ja transtauku patēriņš pārsniedz 1% no dienas normas, tad audzēju parādīšanās risks dubultojas. Pēc Krievijas Nacionālā pētniecības centra “Zdorovoje pitanije” vadītāja profesora Olega Medvedeva vārdiem jēdziens “lētais ēdiens” pēdējo gadu laikā mainījis savu nozīmi. Ja agrāk pie lētiem produktiem mēs pieskaitījām putraimus un dārzeņus, tad šobrīd tas attiecināms uz saldētiem un pārstrādātiem dārzeņu un gaļas pusfabrikātiem. Tie piesaista patērētāju uzmanību ar zemo cenu, īsu pagatavošanas laiku un sātīgumu pateicoties lielam kaloriju daudzumam. Maz cilvēku aizdomājas par šo produktu uzturvērtību.
Mūsdienās dēļ pārtikas cenu pieauguma, lai saglabātu veselību, nāksies pārskatīt savus ieradumus: atteikties no lētiem pusfabrikātiem un pāriet uz veselīgāku pārtiku - dārzeņiem un putraimiem
. Desas un citus gaļas izstrādājumus ar pamatīgu pirmapstrādi labāk aizvietot ar īstu gaļu. Labāk lai gaļas ir mazāk, bet tā ir labas kvalitātes. Papildus olbaltumu avots - pupas: zemesrieksti, lēcas, pupiņas, zirņi.

, ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt