Maggi Idea Papyrus - laba ideja, bet izpildījums?

Maggi Idea Papyrus. Inovatīvs risinājums - cepampapīrs ar speciālu virsmu, kas pārklāts ar garšvielu un garšaugu maisījumu. Pateicoties tam gaļa cepsies savā sulā, kā arī pilnībā uzsūks garšvielu un garšaugu aromātu un garšu.
Tagad par visu pēc kārtas.
2014. gada 12. martā saņēmām e-vēstuli no
Big Idea Group.
Vēstules saturs sekojošs:

Labdien!

Esam Jūs izvēlējušies, kā vienu no aktīvākajiem recepšu medijiem Latvijā un šajā sakarā vēlamies Jums piedāvāt iespēju izmēģināt jauno Maggi kulinārijas produktu - Papyrus. Ar pasta starpniecību mēs labprāt Jums nosūtītu bezmaksas paraugus, lai uzzinātu Jūsu un Jūsu lasītāju viedokli par šo produktu.

Ja Jūs vēlētos izmēģināt jauno Maggi produkciju, pirms tā ir pieejama veikalu plauktos, tad lūdzam Jūs norādīt savu adresi, lai varam nosūtīt paraugus.

Ceram uz veiksmīgu sadarbību!
Ar cieņu
Vārds Uzvārds
Projektu vadītāja asistents

Teiksim godīgi, jutāmies ieintriģēti, jo kā likums šādas aktivitātes notiek vienlaikus ar produkcijas parādīšanos veikalu plauktos, bet te …pirms tā ir pieejama veikalu plauktos. Atbildējām nosūtot adresi, uz kuru nosūtīt karsto jaunumu,taču sūtījums kavējās.

Mēs apvaicājāmies vai neesam piemirsti un informējām, ka šo produktu Papyrus jau manījām veikalu plauktos un nu ja pieejams, tad varam to iegādāties paši. Taču 2014. gada 28. martā saņēmām vēl vienu e-vēstuli no šī uzņēmuma:

Labdien!

Sūtījumu plānots izsūtīt nākošās nedēļas laikā, iespējams ir vērts pagaidīt paraudziņus no mūsu puses.

Paldies, veiksmīgu dienu!

Ar cieņu
Vārds Uzvārds
Projektu vadītāja asistents

Taču ar šo e-vēstuli mūsu sarakste un kompānijas apņemšanās mums uzsaukt noprezentēt kādu Maggi Idea Papyrus paciņu izbeidzās.
Taču ieintriģēti bijām un pa gaidīšanas laiku nedaudz piekrājām, nodzinām skopumu un devāmies uz tuvāko veikalu Maggi Idea Papyrus meklējumos.

“Melu detektors” laboratorijā sākām ar iepakojuma izpēti. Nekādu īpašu pārsteigumu nebija. Viss kā vienmēr. Sastāvā minētas dažādas garšvielas un garšaugi un, protams, neiztika arī bez palmu elļas.
Par hidroginētās palmu eļļas un citu transtaukskābju negatīvo ietekmi šajā sadaļā esam rakstījuši ne reizi vien. Taču ja šeit esat pirmo reizi un par palmu eļļas negatīvo ietekmi neko nezināt, tad :

Latvijas Kardiologu biedrības speciālisti uzskata, ka no visiem uzturā lietotajiem taukiem piesātinātajām taukskābēm jābūt apmēram 10 procentiem, 10 – 15 procentiem – mononepiesātinātajām taukskābēm, 5 – 8 procentiem – polinepiesātinātajām taukskābēm, bet transtaukskābēm nevajadzētu būt nemaz vai ne vairāk par diviem procentiem!
Pētījumi apstiprina
Tauku veids ir viens no svarīgākajiem uztura faktoriem, kas ietekmē sirds un asinsvadu slimību risku. No šī viedokļa gan piesātinātās taukskābes, gan transtaukskābes ir sliktas, jo paaugstina sliktā un pazemina labā holesterīna daudzumu, kā arī izgulsnējas sirds artērijās, pēcāk asinsvadu sieniņās rada iekaisumus, veido trombus, tā ietekmējot asinsriti un sirdsdarbību. Ja kādas sirds muskuļa daļas apasiņošana nenotiek pilnvērtīgi, tā iet bojā. Šo stāvokli sauc par infarktu. Tādēļ transtaukskābes ir bīstamas pat nelielos daudzumos.

Apkopojot astoņu dažādu pētījumu datus, ir redzams, ka, piesātinātās taukskābes aizvietojot ar polinepiesātinātajām, risks saslimt ar kādu no sirds un asinsvadu slimībām ir daudz zemāks.

Taču tagad par pašu produktu. Ja neiedziļinamies kādas sastāvdaļas gatavojot produktu izmantotas un kādas sekas mūsu organismiem pēc šādu produktu lietošanas draud, tad jau nemaz nav tik slikti. Ērti jau ir! Paņem vistas fileju, sagriez plānākās šķēlēs (lai Papyrus spēj radīt brīnumu), viegli izklapēt, uzlikt uz garšvielām piesūcinātā papīra un tad uz pannas. Pagatavojām vistu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Smaržoja un garšoja labi. Protams jāatzīst, vistas fileju diezgan grūti sabojāt un arī šajā reizē tā bija mīksta, sulīga un baudāma.

Tomēr, ja ikdienā lieto produktus, ar kuriem uzņem kaut piecus gramus transtaukskābju, par 25 procentiem pieaug infarkta un iekaisumu risks, var sabiezēt asinis. Ir veikts kāds pētījums, kas apstiprina, ka kardiovaskulāro slimību risks palielinās uzturā lietojot vairāk pat par diviem procentiem transtaukskābju. Transtaukskābju daudzumu samazinot tikai par vienu procentu, izdotos novērst lielu daļu sirdslēkmju un nāves gadījumu.

Tieši šo iemeslu dēļ piedāvājam jums daudz nekaitīgāku veselībai vistas filejas pagatavošanas veidu, turklāt arī garšu variācijas priecēs pat visprasīgāko gardēdi.

Gatavojot vistas filejas Maggi Idea Papyrus cepamplāksnēs mēs nolēmām izmēģināt pagatavot šādas plāksnes pašiem.

Būs nepieciešams - cepampapīrs, dažas pilītes eļļas un ēdājam tīkamās garšvielas. Ja tas viss ir pa rokai, tālākā darbība visai vienkārša un ātra. Bļodiņā ielejiet nedaudz eļļas (atbilstoši cepamās filejas daudzumam) pieberiet vēlamās garšvielas un sadalat cepampapīru tādos gabalos, lai var uzlikt uz tā fileju un ar papīra otru pusi apsegt. Tas arī viss!

Tad uz mirkli iepriekš sagrieztu vistas fileju (rekomendējam viegli to izklapēt ar gaļas āmuriņu) iemērc garšvielās, liek uz papīra un cep šajā konvertā vistas fileju uz mazas uguns (70grādi) 4 minūtes no katras puses.

Rezultāts lielisks! Turklāt, zemākas izmaksas un krietni plašākas garšu variācijas. Un - galvenais! - nekādu mononepiesātināto taukskābju un citu “slikto” piedevu.
Produktam Maggi Idea Papyrus piešķiram ☆ ☆ ☆ ☆ zvaigznes - tās, protams, par pašu ideju, jo nenoliegsim, iespēja gatavošanas procesā samazināt izmantojamās eļļas daudzumu taču ir apsveicama.

P.S.
Uzņēmumam Big Idea Group novēlam turpmāk pildīt dotos solījumus vai vismaz informēt par plānu vai aktivitāšu maiņu. Jo viennozīmīgi nākamos sadarbības piedāvājumus no jums uztversim ar zināmu neticības un šaubu pieskaņu.

Atceries!

Pirms ielikt grozā kādu produktu, cītīgi izpēti produkta sastāvu uz iepakojuma!

Gatavojiet paši un esiet veseli!

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt