Noderīgi padomi grilētājiem

Kā gan vēl var iegūt gardu, aromātisku un kraukšķīgu gaļu, ja ne grilējot! Apceptu gaļu ar dažādiem salātiem un pikantām mērcītēm pagatavot ir gana vienkārši, ja vien ievērosiet dažus vienkāršus noteikumus.


Nepieciešamie instrumenti.

Standziņas ar gariem rokturiem, lai neapdedzinātos.

Kaut kas, produktu grozīšanai un gabaliņu nokasīšanai no restītēm, piemēram, lāpstiņa.

Dabīgu spalvu otiņa produktu apziešanai.

Birsīte ar dzelzs sariem restīšu mazgāšanai.

Priekšauts.


10 praktiski ieteikumi

1. Gaļu, kas paredzēta grilēšanai, ledusskapī uzglabājiet pēc iespējas ilgāk. Kad gaļa uz grila ir pagatavota, uzturiet to siltu speciālā termosā-konteinerī.

2. Grilu iekuriniet savlaicīgi, lai tad, kad jūs sāksiet cept gaļu, ogles būtu sarkani gailošas ar nelielu pelnu pārklājumu.

3. Jēlo un gatavo gaļu novietojiet atsevišķi un lietojiet atsevišķus piederumus.

4. Vienmēr pirms gatavošanas un jaunu produktu izvietošanas uz grila mazgājiet rokas.

5. Lai arī steiku var gatavot asiņainu, kotletēm un cīsiņiem vienmēr ir jābūt kārtīgi apceptiem. Sulai, kas notek, ir jābūt tīrai.

6. Lielus gaļas gabalus no sākuma variet nedaudz apcept cepeškrāsnī un tad grilēt.

7. Nekad otrreiz nesasaldējiet jau atsaldētu gaļu.

8. Atcerieties pie gaļas pasniegt arī daudz dārzeņu, salātus un graudaugus.

9. Nekad neatstājiet grilu bez uzraudzības.

10. Vienmēr, pirms gaļas izvietošanas uz grila, noteciniet marinādi, jo ogles var negaidīti un spēji uzliesmot.

,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt


Privātuma izvēles centrs

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?