Ar pavasara atnākšanu, visi jau noteikti ir nopūtuši putekļus no mangāļiem, iesmiem un grila restēm. Bet kas tad tas? Vēl pagājušajā gadā esat aizmirsis notīrīt grila restes, bet tagad tās visas ir sarūsējušas un cept uz tām ir pilnīgi neiespējami, tagad nāksies tērēt naudu jauna grila iegādei…
Un kāpēc tas viss? Tāpēc, ka jūs neesat izlasījuši mūsu noderīgos padomus, kā pareizi izmantot un tīrīt tik svarīgu lietu kā restes. Vai jūs spējat iedomāties, cik daudz visa kā uz tām paliek pēc cepšanas?!
Ar ko sākt tīrīšanu? Pieredzējis grila meistars atbildēs pareizi: restes jāsāk tīrīt ar rūpēm par to, lai tās pēc iespējas mazāk kļūtu netīras. Tam ir paredzēta kāda viltība – pirms sākat cept gaļu, sasildītās restes iesmērējiet ar sīpola pusīti (ļoti rūpīgi). Rezultātā gaļa vai zivs daudz mazāk piecepsies klāt, respektīvi uz restēm paliks mazāk pārtikas daļiņu.
Pēc gatavošanas restes var nokaitēt, lai viss pieceptais vienkārši sadeg, bet jebkurā gadījumā no piededžiem tik vienkārši vaļā netiksiet. Lai ar tiem cīnītos, ir divi paņēmieni.
Spītīgajiem un tiem, kuri steidzas. Rūpīgi ar dzelzs birsti beržam restes. Beržam, beržam un vēlreiz beržam…
Sliņķiem. Gaidām, kamēr restes atdziest, ieziežam tās ar šķidrajām ziepēm (tieši ziepēm, nevis ziepju šķīdumu), liekam maisā, izdzenam visu gaisu ārā, rūpīgi aizsienam ciet maisu, lai gaisa iekļūšanu padarītu neiespējamu. Atstājam to visu uz nakti un no rīta pavisam vienkārši visus piededžus nomazgājam ar parastu švammīti.
Pagaidām nav komentāru.