Sestdien, 20. maijā, Lucavsalā aizritēja pirmais “Latvijas Grila & BBQ festivāls”, kura mērķis ir popularizēt un attīstīt grilēšanas kultūru un tradīcijas Latvijā.
Pateicoties burvīgajiem laikapstākļiem, festivālu apmeklēja tūkstošiem rīdzinieku un Rīgas viesu, visas dienas garumā baudot šefpavāru meistarklases, degustācijas un dažādas brīvdabas sporta aktivitātes.Grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība” organizētais “Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017” Daugavas upes krastā pulcēja azartiskus grilētājus no Latvijas un Lietuvas, meistarīgākos šefpavārus, kuru veikumu nobaudīja teju ikviens festivāla apmeklētājs, bet par izsalkuma un slāpju remdēšanu rūpējās vietējie mājražotāji.
Festivāla svinīgajā atklāšanas ceremonijā apmeklētājus sveica Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs, Latvijā vadošā putnu gaļas ražotāja “Putnu fabrika Ķekava” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota, kā arī grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība” pārstāvji Juris Titovs un Mārtiņš Puķe. Pasākumā par burvīgu atmosfēru un konkursiem rūpējās pasākumu vadītājs un komiķis Kaspars Upacieris jeb Ufo, bet īpašu pārsteigumu apmeklētājiem sarūpēja mūziķis un dīdžejs Roberts Gobziņš, kurš festivāla izskaņā pārņēma pasākuma vadīšanas stafeti.
Visas dienas garumā norisinājās grilēšanas entuziastu sacensības, kurās par čempiona titulu cīnījās četras spēcīgas entuziastu komandas ar bagātīgu pieredzi grilēšanas čempionātos. Grilēšanas sacensības aizritējā dažādās disciplīnās: cūkgaļas ribiņu grilēšana, putnu fabrikas “Ķekava” piedāvāto produktu grilēšana, latvisku produktu pagatavošana un īpašā disciplīna “Fantāzija”, kurā komandas varēja ļaut vaļu iztēlei. Kompetentās žūrijas vērtējumā uzvaru izcīnija “BORJOMI Grill Team” no Lietuvas, aiz sevis atstājot komandas no Latvijas: “BBQ iluzionisti”, “LATVIABEERFEST” un “FILLE 2000”.
Festivāla laikā grilētāju apvienība “Grilētāju Brālība” sadarbībā ar recepšu portālu “Bonappetit.lv“ un putnu fabriku “Ķekava” noskaidroja arī Latvija varošākā vistu stilbiņu ēdāju! Astoņu dalībnieku konkurencē un četrās sacensību kārtās, kur katrā dalībniekiem bija jāpieveic viens kilograms pēc īpaši gardas receptes uzgrilēti vistu stilbiņi, uzvaras laurus plūca Gints Osītis no Ādažiem. Fināla kārtā diviem finālistiem katram bija jāpieveic 2kg gardo vistu stilbiņu, bet tā kā uz fināla kārtu, pēc 3kg stilbiņu notiesāšanas iepriekšējos sacensības posmos, ieradās vienīgi Gints, tad fināla porciju ar gardu muti notiesāja varošāko ēdāju sacensību līdzjutēji.
Grilēšanas festivāli kaimiņzemēs Igaunijā un Lietuvā norisinās jau 16 gadus, ik reizi pulcējot simtiem vietējo amatnieku un mājražotāju, kā arī vairāk nekā 20 000 apmeklētāju. Grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība” mērķis, Lucavsalā organizējot grilēšanas un aktīvās atpūtas svētkus “Latvijas Grila un BBQ festivālu 2017”, ir spēcīgas grilēšanas kultūras un tradīciju popularizēšana un attīstīšana arī Latvijā, veicinot grilēšanas kā veselīga dzīvesveida pamata un veselīgu produktu apstrādes veida atpazīstamību sabiedrībā, tādēļ festivālu plānots Lucavsalā organizēt arī turpmākajos gados.Grilētāju apvienības “Grilētāju Brālība” organizēto “Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017” atbalsta Rīgas dome. Par garšu bagātību gādā AS “Putnu fabrika “Ķekava”, “Grilētāju Brālības” oficiālais ūdens “Borjomi”, kvalitatīvo “Premium Baltic Charcoal” ogļu ražotājs “Fille 2000”, Jungent Foodserviss “HEINZ” mērces, gaļas nams “Ādaži”, “Augļu serviss”, “Latgales alus”, grila veikals “Grillhouse”, recepšu portāls “Bonappetit.lv“, alus brālība “Beerfest Latvia”, radio SWH un Rīga TV24.
Grila un BBQ Festivāla mājas lapa www.grilfests.lv
Grilētāju Brālības mājas lapa www.grilam.lv
Informāciju sagatavoja:Ieva Ancāne
ieva@grilfests.lv
Pagaidām nav komentāru.