Skābpiena produktus uzturā regulāri lieto tautas ilgdzīvotājas. Viens no populārākajiem ir kefīrs. To gatavo, pienu ieraudzējot ar specifisku mikroorganismu ieraugu, tā dēvēto kefīra sēnīti. Kefīra veidošanās procesā rodas pienskābes baktērijas, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmu. Un mūsdienās konkurence starp piena produktu ražotājiem ir liela. Kefīrs nopērkams gan pudelēs, gan pakās, gan izlejams.
Uzņēmums “Valmieras Piens” ir gājis tālāk un izmantojot dažādas pikantas piedevas liek pircēju izvēles priekšā dažādus kefīrus ar savadākām, neierastākām garšām.Ja vēl mājās šad un tad kefīram pievienojām sasmalcinātus zaļumus un ķiploka daiviņu, tad te smukās (460g) pudelēs mums tiek piedāvāts nobaudīt pikanto kefīru ar tomātu, citronu - ķiploku piedevu, mārrutku un pat čili . Tad nu pieņēmām šo piedāvājumu un par 0,59 LVL (cena veikalā par vienību) iegādājāmies jauno produktu un pakļāvām to subjektīvai ( bet neuzpērkamai ) testēšanai.
Te būs mūsu verdikts - lai arī dzērām to maziem malciņiem ar lielu centību izgaršot un atrast kādas nepilnības…..,secinājums ir visai pozitīvs.Garšīgi! Degustacijā piedalījās četri cilvēki un katrs atrada savu favorītu starp šiem jaunajiem produktiem.Līdz ar to vadoties pēc teiciena : “Gaumes lieta”, nevienu no šīs sērijas produktiem īpaši neizcelsim.Priecājoties par to, ka Latvijā turpina ražot gardus produktus, pieškiram šim produktam augstāko no iespējamiem vērtējumiem - 5 zvaigznes !
P.S. Taču, vai konservatīvajam vairumam Lavijas gardēžu šāds jauninājums ies pie sirds, rādīs laiks….
Pagaidām nav komentāru.