12 gadi bija vajadzīgi Austrālijas iedzīvotājam Enrdjū Daihinam, lai radītu bezlaktozes siera produktu no kartupeļiem. Kartupeļu siers saucās čato (cheese+potato). Tas izskatās tieši tāpat kā siers, labi kūst un tam ir patīkama garša. Ar šo sieru var cept sacepumus - siers kūstot veido skaistu garoziņu, to var izmantot desertu pagatavošanā un pat gatavot no tā saldējumu.
Šī kartupeļu siera radīšanas tehnoloģija tiek turēta noslēpumā, taču izgudrotājs apgalvo, ka neizmanto neko citu, kā tikai kartupeļus. Izgudrotājs meklē šobrīd investorus, lai uzsāktu čato siera ražošanu. Viņš ir pārliecināts, ka jaunais produkts būs pieprasīts veģetāriešu vidū, cilvēku ar laktozes nepanesamību un protams, gardēžu vidū, kuriem vienmēr patīk nogaršot ko jaunu.
Foto: stockfood.com
Pagaidām nav komentāru.