Kā, kāpēc un priekš kam jādzer, kā izvēlēties, iegādāties un uzglabāt

Ūdeni pieņemts aprakstīt ar terminiem “kristāldzidrs” un “tīrs”, kas patiesībā nav īsti pareizi. Pilnīgi tīru - respektīvi, destilētu - ūdeni tu vari iegādāties tikai aptiekā. Dzert to - diezgan apšaubāma bauda, tam nav garšas. Jebkurš dzeramais ūdens tā vai savādāk satur piejaukumus, kuri ir ļoti svarīgi tavai veselībai. Ar sviedriem, garaiņiem un urīnu tu zaudē […]

Lasīt vairāk →

Meklē varošāko vistu stilbiņu ēdāju!

Šī gada 20.maijā, Lucavsalā notiks Grila un BBQ Festivāls (www.grilfests.lv). Festivāla ietvaros norisināsies daudz interesantu aktivitāšu. Dažādas meistarklases, degustācijas, priekšnesumi un sporta aktivitātes. Turpinot dažādu pasaules grila festivālu labākās tradīcijas, Grilētāju Brālība, recepšu portāls Bon Appetit un putnu fabrika “Ķekava” vēlas noskaidrot arī varošāko vistu stilbiņu ēdāju! Ja esi pārliecināts par savām spējām, vai vēlies […]

Lasīt vairāk →

Dabīgie garšas pastiprinātāji

Par nātrija glutamātu - vielu bez savas garšas, bet kura pastiprina visu citu produktu garšu, - zina visi. Taču ne visi zina, ka līdzīgi darbojas ari citi, virtuvē daudz ierastāki produkti, par kuriem tūliņ arī pastāstīsim. 1. Ingvers Pirmām kārtām, šo sakni augstu vērtē par paša pikanto garšu. Bet ingveram piemīt arī cita, ne mazāk […]

Lasīt vairāk →

Grilētāju Brālības pārstāvis Juris Titovs ciemojas pie Roberto Meloni

TV 24 garšu raidījumā “Dolce Vita”, kuru vada Roberto Meloni, viesojās Grilētāju Brālības pārstāvis Juris Titovs, kurš stāstīja par gaidāmo grila un BBQ Festivālu un grila lietām un receptēm. Vairāk par Grila un BBQ festivālu var lasīt šeit.

Lasīt vairāk →

“Grila un BBQ Festivāls” un “Beer Fest” organizatori piedāvā!

Aicinām “Grila un BBQ Festivāla” laikā Latvijas ražotājus prezentēt savus ražojumus grilam, jo organizēsim apmeklētājiem iespēju balsot par sev tīkamāko pārtikas produktu. Ražotājs, kurš dienas beigās būs saņēmis visvairāk balsis, balvā saņems bezmaksas iespēju prezentēt savu produkciju no 24.-28.maijam “BeerFest” pasākuma laikā! Šī gada 20.maijā, Rīgā, Lucavsalā, sadarbībā ar Rīgas pilsētas domi un putnu fabrikas […]

Lasīt vairāk →

10 noslēpumi, kā parastus salātus pārvērst kulinārijas šedevrā

Svaigo dārzeņu sezona uzņem apgriezienus, un tas nozīmē, ka pats iecienītākais ēdiens ir salāti no visdažādākajiem dārzeņiem ar svaigiem zaļumiem. Taču salāts no salāta atšķiras. Mēs esam par to, lai katrs ēdiens būtu neatkārtojams. 1. Citrona sula un miziņa. Salātiem svaigumu un patīkamu skābumiņu, kurš atsvaidzinās jebkuru dārzeņu kokteili, piešķirs tieši citrons. Ja vēlaties, varat […]

Lasīt vairāk →

Kā olas nokrāsot sarkanas, brūnas, dzeltenas un zaļas.

Lieldienas daudziem asociējas ar olu krāsošanu. Kurš gan neatceras brīžus no bērnības, kad mežā tika salasītas dažādas lapiņas un zariņi un citas dabas veltes. Olas tika apviļātas putraimos, griķos, auzu pārslās un citās pārtikas piedevās. Šoreiz piedāvājam jums vēl dažus pārbaudītus ieteikumus, kā olas nokrāsot košās krāsās. Tumši brūnā krāsa. Proporcijas krāsai: 2 tējkarotes šķīstošās […]

Lasīt vairāk →

Pirms Lieldienām iepērcies droši!

Tuvojoties Lieldienām, Pārtikas un veterinārais dienests aicina atcerēties trīs drošas iepirkšanās likumus:   Vienmēr lasi informāciju pārtikas produkta marķējumā – iepazīsties ar tā sastāvu un pats galvenais – derīguma termiņu. Neiegādājies pārtikas preci, kuras derīguma termiņš izskatās aizdomīgi – tas ir nesalasāms, redzamas labojumu pēdas, oriģinālais derīguma termiņš ir aizsegts ar citu marķējumu. Pārliecinies, vai […]

Lasīt vairāk →

Septiņi dalītā uztura likumi

1. likums. Cieti un skābi saturošus produktus ir jālieto dažādās ēdienreizēs. Respektīvi, produktus, kuri ir bagāti ar ogļūdeņražiem (pākšaugi, kartupeļi, banāni u.c.), nedrīkst ēst kopā ar skābiem augļiem (apelsīni, citroni, greipfrūti, ananasi u.c.) un tomātiem. 2. likums. Nedrīkst vienlaicīgi ēst nesaderīgus produktus (meloni, arbūzu, pienu). 3. likums. Produktus, kuros ir daudz olbaltumvielu un skābes, ir […]

Lasīt vairāk →