Rīgas zivju svētki 2017.

Aizvadītajā sestdienā, 28. oktobrī, Rīgas Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā notika Rīgas Zivju svētki. Svētku ietvaros degustācijai un tirdzniecībai tika piedāvātas dažādu Latvijas uzņēmumu zivju un jūras produktu delikateses, degustācijas, lekcijas par veselīgu dzīves veidu. Mazākajiem svētku apmeklētājiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās. Bet mūs, protams, visvairāk interesēja garšas. Mēs gan nesagaidījām Rīgas zivju zupas, kas […]

Lasīt vairāk →

Vai alkoholu var lietot kā ārstniecības līdzekli?

Alkohols iznīcina cilvēka iekšējos orgānus, tomēr daži uzskata, ka alkoholu var izmantot kā ārstniecības līdzekli. Vai tas tā ir? Jau 1915. gadā ārstu kongress savā gala rezolūcijā atzina, ka nav neviena cilvēka orgāna, kuru alkohols neietekmētu graujoši. Zinātne pārliecinoši ir pierādījusi alkohola dramatisko ietekmi uz cilvēka smadzeņu šūnām. Spirtoto dzērienu lietošana izraisa smadzeņu apjoma samazināšanos, […]

Lasīt vairāk →

Ar ko barot bērnu, kad bērns ir saaukstējies?

Slimošanas laikā apetīte samazinās, jo visi organisma spēki tiek veltīti cīņai ar infekciju. Kāds uzturs bērnam ir nepieciešams slimošanas laikā, lai stiprinātu organismu un veicinātu atveseļošanos? 1. Slima bērna barošanas pamatnoteikums ir – nespiest bērnam ēst to, ko viņš negrib. Izņemot tos gadījumus, ja esat saņēmuši speciālus ārsta norādījumus par konkrētu produktu nepieciešamību, pamatojoties uz […]

Lasīt vairāk →

Viņa majestāte Ķirbis

Lielā dzelzs koncentrācija ķirbī ierindo šo ogu čempiona godā starp visiem dārzeņiem. Ķirbja sastāvā, bez vitamīniem C, PP, D, E, F un B grupas vitamīniem, ir retais vitamīns T, kurš paātrina vielmaiņas procesus organismā. Ķirbis ir arī bagāts ar provitamīnu A ( beta – karotīnu ), kurš palīdz stiprināt imunitāti, palēnina novecošanās procesu un ļauj […]

Lasīt vairāk →

Pirmais ķirbju skaistumkonkurss 2017.

Šonedēļ ķirbji no visas Latvijas ir sabraukuši uz Rīgu, lai sacenstos, kurš krāšņāks – grebti, krāsoti, lieli un mazi. Jau šo sestdien, 28. oktobrī plkst. 21:30, uzzināsim skaistumkonkursa “Latvijas ķirbis 2017” uzvarētāju, Dzirnavu ielā 59, Rīgā. Ķirbji ir ieradušies no visiem Latvijas novadiem un tos jau šobrīd var aplūkot restorāna “Tex Mex” āra pagalmā. Īpaši […]

Lasīt vairāk →

5 idejas neapēstu cepumu izmantošanai

Cepumus, kuri jau sen stāv vai ir sadrupuši, nemet ārā - tie noderēs jaunu desertu pagatavošanai. 1. Deserts brokastīm Cepmus ieliec plastikāta maisīņā un sasmalcini ar mīklas rulli. Kārto slāņos augstās glāzēs: mājas ievārījumu vai medu, jogurtu, cepumus un vēlreiz visu atkārto. Pabeidz ar cepumiem. 2. Dekors tortēm Jebkurus mājas tortes nelīdzenumus vai nesmukumus var […]

Lasīt vairāk →

Rudens attīrošās tējas

3 dzērienu receptes ar tauku dedzinošu efektu palīdzēs notievēt, nostiprināt imunitāti un izvadīt no organisma visu lieko. Šīs tējas prakstiki nesatur kalorijas, bet piepilda kuņģi, apspiež apetīti un stimulē vielmaiņu. Ja sarīkosi atslodzes reizi nedēļā, tad mēnesī varēsi zaudēt pat veselus 6 kg. Tātad, pagatavo 1,5-2l tējas un idzer dienas laikā, vienmērīgi to sadalot. Šīs […]

Lasīt vairāk →

Ar ko aizvietot taukus, cukuru un miltus?

Apēst tortes gabalu un pēc tam mocīties ar sirdsapziņas pārmetumiem? Cukuru, miltus un taukvielas daudzos desertos var aizvietot ar figūrai mazāk bīstamiem aizstājējiem. Tauki. Daudzās receptēs, kur ir saldais krējums, var droši izmantot jogurtu vai pienu - ar noteikumu, ka nekas nav jāputo. Saldo krējumu aizvieto ar jogurtu proporcijās 1:1. Deserta kaloritāti var samazināt ar […]

Lasīt vairāk →

Biete - galda karaliene

Senajos laikos bietes skaitijās delikatese un bija peiejamas tikai turīgam ļaužu slānim. Taču šodien bietes ir pieejamas ikvienam un šajā rakstā pastāstīsim, dažus faktus par bietēm un to noderīgajām īpašībām. Lapas un saknes Senākos laikos galdā lika tikai biešu lapas, izmērcētas vīna un aso piparu maisījumā. Bet pašu sakni izmantoja zāļu gatavošanā. Biešu lapas satur […]

Lasīt vairāk →