Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Latvijas Hokeja federācijas komanda pirms Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles pret Norvēģiju “Arēnā Rīga” aizvadīja spēli pret Saeimas hokeja komandu un izcīnīja graujošu uzvaru ar 11:2. (Foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv )

FOTO: tas noteikti jāredz! Hokejisti "iznīcina" Saeimu, Dons pošas uz Eirovīziju, Allas Pugačovas jaunākie foto

Sabiedrība
4. maijā 08:01 2024. gada 4. maijā 08:01
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Aplūko aizvadītās nedēļas spilgtākos notikumus aizraujošās fotoreportāžās!

Īlons Masks liek latviešiem pamatīgi palauzīt galvu


2. maijā neilgi pirms pusnakts Latvijas debesīs iezaigmojās neidentificēts lidojošs objekts. Iedzīvotāju minējumi par redzēto bija visdažādākie – sākot no armijas militārās tehnikas, beidzot ar citplanētiešu kuģi. Tomēr, TV3 laika ziņu moderātors Bergšteins skaidro, ka redzētais nav bijis nekas pārdabisks – tā bijusi miljardiera Īlona Maska kompānijas "SpaceX" orbitālās raķetes daļa, jeb tās otrā pakāpe. 

Nesējraķete “Falcon 9” tika palaista no Vandenbergas kosmosa spēku bāzes 2. maijā plkst. 11.36 pēc vietējā laika, jeb plkst. 21.36 pēc Latvijas laika. Tās misija ir no kosmosa kompleksa “4E” zemajā Zemes orbītā palaist 23 “Starlink” interneta satelītus, kas palīdzēs nodrošināt interneta savienojumu arī Zemes attālākajos nostūros.

Hokejisti "sagrauj" Saeimu

Latvijas Hokeja federācijas komanda pirms Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles pret Norvēģiju “Arēnā Rīga” aizvadīja spēli pret Saeimas hokeja komandu un izcīnīja graujošu uzvaru ar 11:2. Saeimas komandas rindās laukumā devās deputāti Lauris Lizbovskis, Ričards Šlesers un Atis Švinka, kā arī bijušie Saeimas deputāti Gaidis Bērziņš un Imants Parādnieks. Tāpat Saeimas komandu papildināja iestādes darbinieki un deputātu ģimenes locekļi. Saeimas preses dienests ziņo, ka šādā veidā tika novēlēta veiksmes Latvijas izlasei pirms Ostravā (šeit savas grupas spēles aivadīs Latvija) un Prāgā gaidāmā pasaules čempionāta.

“Kritiskās masas" velobrauciens izvērties īstā haosā

Tradicionālais "Kritiskās masas brauciens" šogad izvērties par īstu haosu - kāds velobraucējs, nespējot novaldīt spēkratu ietriecās, priekšā braucošā automašīnā, vētru sociālajos tīklos izraisījis kāds video, kurā kāds pasākuma dalībnieks tīši provocē likumsargu, bet vēl kāds iedzīvotājs ziņo, ka policijas motocikla ekipāža esot viņu notriekusi un vēl uzlikusi sodu.

Dons pošas uz Eirovīziju

Pirmdien, 29. aprīlī, mūziķis Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija devās uz Malmi, Zviedrijā, lai 9. maijā iekarotu Eirovīzijas skatuvi. Dons soctīklā "TikTok" ievietojis video, kurā apkopots, ko klausītāji no svešzemēm saka par viņa "Hollow". "Šī vīra balss ir tik spēcīga, ka var dziedēt slimības un cīnīties pret ļaunumu," saka viens. "Izklausās pēc latviešu Robija Viljamsa", "Man uzmetās zosāda", "Latvija beidzot izvēlējusies īsto dziesmu!" - tā komentē citi.

Šajās dienās izšķiras Gruzijas liktenis

Policija un speciālie spēki brutāli atspieduši protestētājus no Gruzijas parlamenta ēkas, kur otrdien, 30. aprīlī notika kārtējais mītiņš pret likumprojektu "Par ārvalstu ietekmes caurskatāmību", ko parlaments skatīja otrajā lasījumā. Likumprojekts uzliek par pienākumu nevalstiskajām organizācijām un medijiem, kas vairāk nekā 20% finansējuma saņem no ārvalstīm, reģistrēties kā svešas varas interešu aizstāvības organizācijai.

Gruzijas premjerministrs Irakli Kobakhidze sacīja, ka šādi tiesību akti ir nepieciešami, lai nodrošinātu grantu saņēmēju finansiālo caurskatāmību. Tomēr opozīcijas partijas un neatkarīgie žurnālisti to sauc par "Krievijas likumu", jo tas līdzinās Krievijas 2012. gada tiesību aktiem par "ārvalstu aģentiem".

"Tbilisi turpinās pilnīgi nepiemērota, neizprovocēta un nesamērīga spēka pielietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem," par protestiem vēstīja Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili.

Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku

Zvaigžņotais pāris Maksims Galkins un Alla Pugačova nudien nav no cilvēkiem, kuri rūpīgi slēpj savu privāto dzīvi. Sevišķi aktīvs sociālajā vidē ir Galkins. Tomēr ne viss viņa publiskotais izpelnās sajūsmas pilnu reakciju. Komiķis nesen publicējis Allas Pugačovas fotogrāfiju, kurā primadonna redzama apcerīgā noskaņā, dabiski skaista un bez grima kārtas, un šis nevainīgais žests raisījis kaismīgas diskusijas fanu starpā, tostarp pārmetumus Galkinam, ka viņš nespēj pieņemt sievas vecumu.

Ukrainai nosūtīs Latvijā ražotus dronus

Pateicoties Latvijas sabiedrības un uzņēmumu ziedojumiem, uz Ukrainu dodas 102 Latvijā ražoti FPV droni “IRSIS”. FPV droni aprīkoti ar labas izšķirtspējas kamerām, plašu vadības kanālu daudzumu, kura darbības rādiuss ir 12-15 km. Kopējā sūtījuma vērtība sasniedz 97 tūkstošus eiro. Tie ir ziedojumi, kas pārvērtušies praktiskā un reālā palīdzība Ukrainas patruļpolicijas vienībai, Starptautiskajam leģionam un 3.brigādei.

Rīgas pilī līksmo par pirms 20 gadiem pieņemtu lēmumu - Latvijas iestāšanos NATO 

Atzīmējot 20. gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, 1. maija rītā Rīgas pilī notika svinīga godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī. Eiropas Komisija (EK) 1999.gadā savā ikgadējā progresa ziņojumā par ES kandidātvalstīm rekomendēja sākt sarunas ar Latviju. 2002.gada 9.oktobrī EK publicēja pēdējos progresa ziņojumus par kandidātvalstīm un rekomendēja ES dalībvalstīm noslēgt pievienošanās sarunas ar desmit kandidātvalstīm, tai skaitā Latviju. 

Latvijā 2003.gada 20.septembrī notika tautas nobalsošana par iestāšanos ES. Referendumā "par" nobalsoja 66,97%, "pret" 32,26%, piedaloties 71,49% Latvijas balsstiesīgo. 2003.gada 10.oktobrī Saeima ratificēja Latvijas pievienošanās līgumu ES un 2004.gada 1.maijā Latvija kļuva par ES dalībvalsti.

Aktieri Maiku Maiersu vairs nevar pazīt. Viņš pēc gada pauzes pirmo reizi iziet sabiedrībā

Aktieris Maiks Maierss, kurš atveidoja ikoniskos tēlus komēdijās par Ostinu Pauersu, ilgāku laiku nebija redzēts izejam sabiedrībā. Nesen komiķis apmeklējis “AFI Life Achievment Awards” ceremoniju Holivudas “Dolby” teātrī, tā ir pirmā viņa publiskā iziešana gada laikā. 60 gadus vecais “Ostina Pauersa” filmu aktieris Maiks Maierss uz balvu ceremonijas vakaru ieradās, ģērbies melnā smokingā. Komiķis bija lieliskā noskaņojumā un smaidīja preses fotogrāfiem uz sarkanā paklāja, vienlaikus mulsinot klātesošos ar savu neatpazīstamo izskatu. Viņam bija īsi apgriezti sirmi mati un dažu dienu bārdas rugāji.

Ogrē pagrabus pārveido par patvertnēm

27. aprīlī – Lielās talkas dienā – Ogres novada pašvaldība organizēja pagrabu tīrīšanas talku “Esi gatavs!”. Tās mērķis ir pagrabu vai līdzvērtīgu telpu sakārtošana, kur, izpildot minimālās prasības, tiek izveidota vai atjaunota patvertne.  Pašvaldībai piederošās patvertnes Ogrē, Indrānu ielā 14, sakopšanas darbos piedalījās pašvaldības darbinieki, kas plecu pie pleca kopā ar Latvijas un NATO sabiedroto spēku karavīriem no Vācijas un Spānijas sakārtoja patvertnes telpas, atbrīvojot tās no liekā. Minētā patvertne ir lielākā Ogres pilsētā un tika veidota Padomju Savienības laikā kā slēptuve toreizējai dzelzceļa vadībai iespējama atomkara gadījumā.

Citi šobrīd lasa

Latvijā vāc parakstus pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 10
"Skola ir cietums. Visu tagad var "iegūglēt" vai izrēķināt ar kalkulatoru!" Mamma grib izņemt bērnus no skolas
FOTO: pāvests Francisks sūta sveicienus Latvijai 2
Pievienot komentāru