Šī tiek uzskatīta par Austriešu klasiku. Īpašu uzmanību pievērsiet mīklas pagatavošanai. Tai ir jābūt tik plānai, lai uzliekot uz avīzes jūs varētu izlasīt kas avīzē rakstīts!
Ābolu strūdele
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 250g milti
- 125 ml ūdens
- 1 ola
- 2 ēd.k. eļļa
- Pildījumam:
- 5 skābi āboli
- 100ml konjaks
- rozīnes
- 1 citrona sula
- rīvmaize
- cukurs
- kanēlis
- pūdercukurs
Pagatavošana
- No visām mīklas sastāvdaļām iejaukt mīklu un apmēram 10 min. kārtīgi mīcīt, kamēr mīkla paliek gluda un nelīp pie rokām. Miltus var vēl pievienot, ja mīkla vēl aizvien līp pie rokām. Gatavu mīklu apsmērēt ar eļļu, ielikt siltā bļodā un apsegt ar otru siltu bļodu. Rozīnes iemērkt konjakā. Ābolus nomizot, izgriezt serdi, sagriezt šķēlītēs un pārliet ar citrona sulu, lai nepaliek tumši.
- Tīru dvieli izklāt uz galda, plānā kārtā vienmērīgi pārkaisīt ar miltiem. Mīklu ar mīklas rulli izrullēt pēc iespējas plānāk. Tagad mīkla ir jāizstiepj pēc iespējas plānāk. Priekš tam zem mīklas jāpabāž rokas un vieglām kustībām mīkla ir jāstiepj. Mīklai jābūt tik plānai, lai caur mīklas kārtu varētu redzēt dvieļa zīmējumu. Nogriezt ar šķērēm liekas malas.
- Mīklu pārkaisīt ar rīvmaizi (var arī pievienot sasmalcinātus riekstus), sakārtot sagrieztus ābolus, rozīnes, pārkaisīt ar kanēli un cukuru. Liekot pildījumu aprēķinam, lai paliktu brīva daļa ruletes virsējai daļai, apsegšanai. Ar dvieļa palīdzību sarullē. Gatavu ruleti pārcelt uz cepešpannu, iepriekš izklātu ar cepamo papīru un apsmērēt ar izkausētu sviestu.
- Cep 180 grādos apmēram 40 min. Ik pa brīdim, ja ir nepieciešams, apsmērē ar sviestu.
- Pasniedz siltu, pārkaisot ar kanēli un cukurpūderi. Var pasniegt arī ar saldējuma bumbiņu.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.