Vārds “adžika” ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē “sāls”. Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to
barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas
palielina aitas svaru. Lai gani sāli nelietotu paši, jo sāls bija diezgan dārga garšviela, sālim pievienoja
piparus. Šo masu sauca “aparpil džika” vai
“adžikcaca”, kas tulkojumā nozīmē “piparu sāls”.
Adžika sarkanā asā “Aparpil džika”
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (4.8 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 500 g sarkanā paprika
- 3 čili pipari
- 1 ķiploka galviņa
- 15 g kinza
- 10 g piparmētra
- 10 g baziliks
- 10 g dilles
- valrieksti
- sāls
Pagatavošana
- Iztīrītu no sēklām papriku un asos piparus liek lielā bļodā,
pārlej ar vārošu ūdeni, piespiež ar slogu un
atstāj uz 3-4 stundām. Ūdeni noliet.
Papriku un piparus kopā ar smalki sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem sablenderēt. Pamazām pievienot riekstus - tie palīdz saturēt kopā diezgan pašķidru masu un paildzina glabāšanas laiku. - Gatavu adžiku glabāt tīrās sausās burkās vēsā vietā.
- Receptes kategorija : Konservēšana, Mērces
- Sastāvdaļas : paprika
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pareizs uzturs
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.