Adžika sarkanā asā “Aparpil džika”

Vārds “adžika” ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē “sāls”. Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to
barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas
palielina aitas svaru. Lai gani sāli nelietotu paši, jo sāls bija diezgan dārga garšviela, sālim pievienoja
piparus. Šo masu sauca “aparpil džika” vai
“adžikcaca”, kas tulkojumā nozīmē “piparu sāls”.

Receptes vērtējums

  • (4.8 /5)
  • (2 novērtējuši)

Pieslēdzies ar kādu no sociālajiem tīkliem un izveido savu recepšu izlasi!



Par autoru

bonappetit.lv

Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.

Tevi varētu interesēt arī: