Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm - adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens - pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku pamatā pasniedz pie gaļām un sieriem.
Adžika zaļā “Ahushua Džika”
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 100g kinza
- 100g piparmētra
- 100g dilles
- 100g baziliks
- 300g zaļie asie pipari
- 1 ķiploka galviņa
- sāls
Pagatavošana
- Iztīrītus no sēklām piparus liek lielā bļodā,
pārlej ar vārošu ūdeni, piespiež ar slogu un
atstāj uz 3-4 stundām. Ūdeni noliet.
Piparus kopā ar smalki sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem sablenderēt. - Adžiku pilda tīrās sausās burkās un glabā vēsā vietā.
- Receptes kategorija : Konservēšana, Mērces
- Sastāvdaļas : asie pipari
Novērtē šo recepti
-
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
-
Vidējais vērtējums
-
- (5 / 5)
4 komentāri pie Adžika zaļā “Ahushua Džika”
Komentēt Spied šeit, lai atceltu atbildi.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
vai tiešām zaļumi ir pa 100 gramiem ?
jau uztaisīju pēc jūsu receptes “Adžika sarkanā asā “Aparpil džika”” ar 150 g kinzas un pa 100 g piparmētru, bazilika un diļļu - tagad skatos, receptē zaļumu svaram pa nullei nomests nost… protams, saremontēju, pieliekot proporcionāli pārējās garšvielas, rezultāts labs, bet vai jūs tagad no manis liekos 3 kg adžikas atpirksiet ? nespēju tik daudz patērēt…
izķēzīti produkti un nekas vairāk…
paldies.
Cien. Jāni!
Nekas receptē nav mainīts! Minētais daudzums ir domāts konservēšanai ziemai!!!
Citējam no šīs pašas receptes - “Adžiku pilda tīrās sausās burkās un glabā vēsā vietā.”
Lai labi garšo! 😉
Ok. Tātad, tiešām - zaļās adžikas pagatavošanai uz 300g paprikas un 1 ķiploka galviņu nepieciešami :
100g kinza
100g piparmētra
100g dilles
100g baziliks
?????
sarkanajai adžikai tomēr - 15, 10, 10, 10 - attiecīgi…
Cien. Jāni! Ši recepte ir gatavota 5 gadus atpakaļ un mums ir grūti šobrīd noteikt kā tur īsti bija. Mēs ieguglējām un noskaidrojām - receptē tiek izmantoti zaļie asie pipari un tad jau vairs zaļumu daudzums nav tik mulsinošs. Pamēģiniet paņemt zaļumus pa buntītei un tad pamazām pievienot piparus un ķiplokus. Noteikti gaidīsim no jums atsauksmi par gala rezultātu, jo tagad jau mums pašiem ir interesanti 🙂