Ajvar

Mērci “Ajvar” gatavo galvenokārt no sarkanās paprikas ar baklažāniem, ķiplokiem un čili pipariem. Mērces izcelsmes valsts ir Serbija, un tāpēc vēl pazīstama kā “Serbijas salāti” vai “Serbijas dārzeņu ikri”. Par ta saucāmiem nacionāliem salātiem tie kļuva pēc otrā Pasaules kara un šobrīd ir popurlāri visās balkānu valstīs. Oriģinālais mājās ajvar tiek gatavots no ceptas paprikas, bet daži ražotāji izmanto vārītu papriku, kas noved pie zemākas kvalitātes.

Receptes vērtējums

  • (0 /5)
  • (0 novērtējuši)

Pieslēdzies ar kādu no sociālajiem tīkliem un izveido savu recepšu izlasi!



Par autoru

bonappetit.lv

Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.

Tevi varētu interesēt arī: