Upeņu-aveņu dzēriens
Sastāvdaļas
- 100g upenes
- 100g avenes
- 100ml upeņu liķieris
- 100g cukurs
- 1 gl. minerālūdens
- 1gl. vāroša ūdnes
- 2 ēd.k. sausā melnā tēja ar meža ogām
Lai kā negribētos atzīt, tuvojas gada tumšākais laiks. Piedāvājam ne gluži karsta, bet tomēr sildoša dzēriena recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartumizturīgā traukā iebērt sauso tēju un pārliet ar 1 gl. vāroša ūdens. Apsegt ar vāku un atstāt uz 10-15 min. ievilkties.
2
Avenes un upenes sablendēt ar cukuru. Ogu masu pievienot tējai, samaisīt. Pievienot minerālūdeni un liķieri.
3
Salej glāzēs un uzreiz pasniedz.