Patiesi lieliska kūka, kuras garšas īpašības novērtēs ikviens saldummīlis. Taču ir kāda sastāvdaļa, kas šo kūku padara īpašu un tas ir medalus. Medalus kūkai piešķir īpašu noti, tikko jaušamu, bet medalum raksturīgo aromātu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Apelsīnu kūka cukura glazūrā
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 250g milti
- 250g cukurs
- 3 olas
- 100ml apelsīnu sula
- 100ml medalus
- 2 apelsīnu rīvēta miziņa
- 40g sviests jeb kokosa eļļa
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
- Glazūrai:
- 300g pūdercukurs
- 5 ēd.k. apelsīnu sula
Pagatavošana
- No apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu. Kūku formu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem
- Olas uzputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. Pievieno alu, svaigi spiestu apelsīnu sulu, rīvētu apelsīna miziņu, olīveļļu, sviestu vai kokosa eļļu un visu kārtīgi samaisa. Mīklu pārlej formā un cep cepeškrāsnī 45-50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kūku izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
- Gatavo glazūru. Pūdercukuru ieber bļodā un pievieno 5 ēd.k. apelsīnu sulas. Samaisa līdz masa kļūst viendabīga. Pēc nepieciešamības pievieno vēl sulu, taču sulu jāpievieno ļoti uzmanīgi - mazliet par daudz un glazūra tecēs.
- Jau atdzisušu kūku apmet riņķī un pārliek skaistā traukā. Pa virsu kūkai liek glazūru, mazliet izlīdzinot ar lāpstiņu. Glazūra pati notecēs gar malām un pēc minūtēm 20 sastings.
- Pēc vēlēšanās kūku var izdekorēt.
- Porcijas : Forma 26x12
- Receptes kategorija : Kūkas, Partneris - Iļģuciema kvass
- Sastāvdaļas : alus, apelsīns, medalus
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.