Ātrais šašliks Kaukāzs

Nu jau piknika sezona sākusies. Iekurināt
mangali un pagatavot uz oglēm ceptu ēdienu
šajā sezonā brīžiem pat ir vieglāk, nekā
ņemties virtuvē gar plīti. Tradicionāli tiek
gatavots šašliks, bet ko mēs zinām par šo
ēdienu? Nu katrs zin, ka šašlika dzimtene ir
kaut-kur Mongolijā vai citā valstī, kurā
sarunājas kādā no Tjurku valodām (baškīri, osmani, tatāri, turki, uzbeki utt.). Pirmā vārda
“šašliks” daļa “šaš” tjurku valodās nozīmē seši.
Tātad seši gabaliņi gaļas (nu ja rodas
jautājums cik uz iesma tos vajadzētu spraust).
Ar laiku, protams, gruzīni un citi Kaukāzā
dzīvojošie šīs tradīcijas ir mainījuši un
piemērojuši savai gaumei. Katrā ziņā, baudām
iespēju gatavot maltīti pie dabas krūts!

Receptes vērtējums

  • (0 /5)
  • (0 novērtējuši)

Pieslēdzies ar kādu no sociālajiem tīkliem un izveido savu recepšu izlasi!



Par autoru

bonappetit.lv

Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.