Plaudis (Abramis brama) - saukts arī par breksi, ir varen garda zivs. Un tā pagatavošanas veidi nenoliedzami ietekmē pašas zivs garšu. Šoreiz pastāstīsim, kā zivi pagatavot tā, lai tā iederētos tieši uz Ziemassvētku galda!
Cepts breksis medū uz kadiķa spilvena
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- breksis (var būt arī karpa)
- kadiķa zariņi
- kadiķa ogas
- ķiploki
- medus
- sāls
Pagatavošana
- Zivi atzvīņot un izgriezt žaunas. Caur muguriņu pārgriezt zivi uz pusēm, lai nesabojātu vēderu. Zivi atver kā grāmatu, izņem iekšas un zivi noskalo.
- Medu sajauc ar sāli un ar šo masu iesmērē zivi. Ar asu nazi veic dziļus igriezumus filejā. Šajās kabatiņās ieliek ķiploka šķēlītes un kadiķogas.
- Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Zivi pārliek uz cepešpannas, pa virsu sakārto kadiķa zariņus, kadiķa ogas un ķiploka šķēlītes. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 45 min.
- Pirms pasniegšanas uz servējamā šķīvja kārto kadiķa zarus un mazliet tos apsvilina. Tad zivi novieto uz kadiķa spilvena un pasniedz.
- Porcijas : 3-4
- Receptes kategorija : Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
picērija
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.