Receptes aizsākumi meklējami tālajā Meksikā…Taču pupiņas sastāvā nomainijām pret zirņiem un veicām vēl šādus tādus uzlabojumus. Nu šī recepte atbilst mūsu, ziemeļnieku temperamentam.
Čili biezzupa latviešu gaumē
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 500g maltā liellopa gaļa
- 400g konservēti tomāti savā sulā
- 350g pelēkie zirņi
- 1l vistas buljons
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. paprikas pulveris
- 1 ēd.k. čili
- 1/2 tējk. kaltēts oregano
- zaļumi
- krejums pasniegšanai
- kukurūzas čipši
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Pelēkos zirņus iemērc uz 6 stundām ūdenī.
- Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu, ķiploka daiviņas un gaļu. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, papriku, čili piparus, oregano un sautē 5 min. Pievieno buljonu, pelēkos zirņus, apsedz ar vāku un vāra uz mazas uguns kamēr zirņi kļūst mīksti, apm. 30 min.
- Zupu pasniedz ar krējumu, sakapātiem zaļumiem un načos čipsiem.
- Porcijas : 3-4
- Receptes kategorija : Zupas
- Sastāvdaļas : liellopa gaļa, maltā gaļa, pelēkie zirņi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
banāni
baziliks
brokastis
bērns gatavo
bērnu uzturs
cīsiņi
delikateses
detokss
diēta
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
granātāboli
grilam
ieteikumi grilētājiem
ingvers
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kur paēst
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
laboratorija
Maize
majonēze
marienbāde
mellenes
noo cepeškungs
Nūdeles
picērija
pvd
receptes
saldējums
siers
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
video recepte
vīns
šokolāde
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.