Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā sauc mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, kas ieziesta ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda focus (pavards, uguns). Senos laikos fokača bija vienkāršu zvejnieku pārtika - to cepa uz klints bluķiem.
Lasīt vairāk par fokaču
Fokača ar vīnogām un salami
-
- Gatavošana
- minūtes
-
- Daudzums
- 2 vidēja izmēra fokačas
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 1 tējkarote sausais raugs
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cukurs
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 170-180 ml silta ūdens
- 105g salami desa
- nedaudz saldu vīnogu
- rozmarīns
Pagatavošana
- Raugu ar cukuru izšķīdina nelielā ūdens daudzumā. Loti svarīgi ir vispirms ieliet ūdeni un tad tajā izšķīdināt raugu!
- Izsijātiem miltiem piebērt sāli, pievieno
izšķīdināto raugu un olīveļļu.
Visu kārtīgi samaisīt. Mīklai jālīp mazliet pie rokām - kad pievienosiet desu, mīkla vairs nelips. - Salami desas sablendē (var arī smalki sagriezt, bet šajā gadījumā labāk sablendēt), smalki sagriež
rozmarīnu.
Salami masu un sakapāto rozmarīnu pievieno mīklai (apmēram 1 / 4 desas un rozmarīna atlikt) un visu vēlreiz kārtīgi samīca. Nolikt siltumā, lai briest ~ 30 minūtes.
Tad izveidojiet fokaču un apklājot ar dvieli ļaut nostāvēties vēl 30 - 40 minūtes. Pa virsu izkārtot salami masu un saspiediet mīklas virspusē vīnogas.
Cep iepriekš līdz 230 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
Pasniedz karstu vai siltu ar dārzeņu salātiem.
- Receptes kategorija : Pīrāgi un pīrādziņi
- Sastāvdaļas : kūpināta desa
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pareizs uzturs
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- bonappetit.lv iekš Gaileņu ievārījums
- Santa iekš Gaileņu ievārījums
- Jānis iekš Kā pareizi pasniegt un dzert konjaku
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.