Inku kalendārā tika minēts viens no diviem dienas laika noteikšanas veidiem: kartupeļu vārīšanas ilgums noteica laika mērvienību. Aptuveni 1 stunda atbilda kartupeļu vārīšanas ilgumam. Šodien kartupeļus nav jāvāra tik ilgi, bet tāpēc tie nav kļuvuši mazāk garšīgi.
Jauno kartupeļu salāti
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 kg jaunie kartupeļi
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 250g zaļie zirnīši
- 250g zaļās pākšu pipiņas
- 250g redīsi
- 100g krējums
- loki
- sāls, pipari
- olīveļļa
Pagatavošana
- Jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgāt, pārlikt uz cepešpannas. Ķiploku daiviņas notīrīt, saspiest ar plato naža daļu un pievienot kartupeļiem. Apslacīt ar eļļu un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz kartupeļi gatavi.
- Zirnīšus noblanšēt. Pākšu pupiņas sagiezt mazākos gabalos un arī noblanšēt. Redīsus sagriezt šķēlītēs.
Krējumu sablendēt ar ķiploka daiviņām, pievienot pēc garšas svaigi maltus piparus un sāli. - Lielā bļodā sajaukt kopā kartupeļus, pupiņas, zirnīšus, redīsus, sasmalcinātus zaļos lokus un pārliet visu ar mērci. Viegli apmaisit un uzreiz pasniegt.
- Receptes kategorija : Salāti
- Sastāvdaļas : kartupeļi, pākšu pupas, redīsi, zaļie zirnīši
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.