Veikalos ir nopērkami bezgala daudz aknu pastētes veidi, bet paštaisīta sagādās lielāko baudu. Un ja vēl rudenī čakli pastrādā un ir pašu sarūpētas baravikas, tad šī pastēte ir baudas kalngals )))
100g baraviku (var protams aizstāt arī ar šampinjoniem, bet baravikām tomēr cits aroms)
sāls, pipari pēc garšas
sviests cepšanai un pārliešanai (pēc vēlmes)
Pagatavošana
Baravikas iemērkt saldajā krējumā uz minūtēm 20.
Aknas attīrīt no plēvēm un sagriezt gabalos.
Sīpolus sagriezt ripiņās.
Nelielā sviesta daudzumā apcept sīpolus apmēram
3 min.
Pievienot aknas un cept visu kopā vēl kādas
3 min.
Pieliet saldo krējumu kopā ar baravikām un
sautēt visu kopā, līdz aknas ir gatavas.
Pievienot sāli un piparus pēc garšas. Visu
atdzesēt mazliet un sablenderēt.
Gatavo pastēti saliet formiņās un pēc vēlmes pa
virsu uzliet izkausēto sviestu.
Ielikt ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lai nodrošinātu web lapas satura kvalitāti un apkopotu apmeklētāju statistiku, www.bonappetit.lv mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.