Amerikas pirmatklājēji ievēroja ogas, kas aug lielos daudzumos un ka tās lieto pārtikā vietēji indiāņi (Delavēru indiāņiem dzērvenes bija miera simbols). Senie jūrnieki dzērvenes ņēma līdzi jūrā, jo tas bija labs C vitamīna avots. Savukārt, mēs pagatavosim lielisku dzērveņu mērci desertam.
Jogurta deserts ar dzērveņu mērci
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 600g turku/grieķu jogurts
- Mērcei:
- 400g dzērvenes
- 100ml kļavu sīrups
- 50ml ūdens
- kanēļā standziņa
Pagatavošana
- Katlā ar biezu apakšu iebērt dzērvenes, pievienot ūdeni, kļavu sīrupu, kanēļa standziņu un uzkarsēt. Uz vidēji lielas uguns karsēt apm. 6-7 min. Uguni izslēgt un mērci atdzesēt. Mērci var atstāt kā ir, bet var arī sablendēt. Kanēļa standziņu pirms servēšanas izņem.
- Deserta traukos servē jogurtu un pārlej ar dzērveņu mērci.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.