Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Eiropā karpu selekciju uzsāka mūki klosteru dīķos laikā no 13. līdz 16. gadsimtam. Karpas kļuva par iecienītu produktu kristīgās reliģijas noteiktajās gavēņa dienās, tāpēc nav nejaušība, ka karpu audzēšana tika pilnveidota tieši klosteros.
Karpa cepta ķiploku mētelī
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- karpa apm. 1 kg
- 1 ķiploka galviņa
- sāls, svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Karpu izķidā, atzvīņo un izgriež žaunas. Ierīvē ar sāli un pipariem no visam pusēm. Ķiploku notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Karpas abus sānus apliek ar ķiploka šķēlītēm. ( Ķiploku cienītāji šo ēdienu spēs novērtēt, tāpēc ķiploku nevar būt par daudz.) Ja sagrieztie ķiploki paliek pāri - tos var salikt zivs vēderā. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uzliek karpu. Apslaka mazliet ar eļļu. Zivi cep iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos 30 min.
- Pasniedz siltu.
- Porcijas : 4
- Receptes kategorija : Zivju ēdieni
- Sastāvdaļas : karpa, mūsu mantojums, svētku galdam, Ziemassvētki, zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
picērija
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.