Petersīļu lapas noskalot, nožāvēt un smalki
sakapāt kopā ar ķiploka daiviņām. Citronu
nomizot un miziņu sagriezt smalkos salmiņos.
Izspiest citrona sulu. Citrona sulu sajaukt ar
olīveļļu un ar putu slotiņu viegli uzputot.
Pievienot sāli, piparus, citrona miziņas un
pētersīļu lapas ar ķiploku.
Kartupeļus nomazgāt un ielikt dziļā katlā,
novārīt ar visu mizu. Kartupeļus mazliet
atdzesē, nomizo un sagriež ripiņās. Uzreiz
pārlej ar gatavo citrona mērci, katlam uzlikt
vāku un kārtīgi sakratīt. Atstāt uz minūtēm 20,
lai ievelkas.
Šos salātus var gatavot arī kā siltos. Šajā variantā olīveļļu aizstāt ar sviestu un to pievienot
tikko siltie kartupeļi sagriezti ripiņās.
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lai nodrošinātu web lapas satura kvalitāti un apkopotu apmeklētāju statistiku, www.bonappetit.lv mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.