Kazenes stiprina kaulus, nervu sistēmu un sirdi, kā arī tās izmanto mazasinības ārstēšanā. Kazeņu sulu var lietot saaukstēšanās, bronhīta, augstas temperatūras gadījumā.
Ābolus nomizot, izgriezt serdes un sagriezt mazākos gabalos. Katlā iebērt kazenes, pievienot ābolus, izspiestu citrona sulu un krustnagliņas. Pārliet ar apm. 2l ūdens, uzvārīt, apsegt katlu ar vāku un vārīt uz mazas uguns apm. 1 st. Pievienot pēc garšas cukuru - daudzums ir atkarīgs no ābolu skābuma un gatavotāja vēlmes. Turpināt vārīt ievārījumu, kamēr cukurs izšķīst un ievārījums sabiezē.
Karstu ievārījumu salikt tīrās sausās burkās un uzreiz aizvākot.
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lai nodrošinātu web lapas satura kvalitāti un apkopotu apmeklētāju statistiku, www.bonappetit.lv mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.