Ķiploki ēdienam piešķir īpašu un ne ar ko nesajaucamu garšu. Turklāt kombinācijā ar sieru tie padara ēdienu īpašu. Ja lietojiet ķiplokus, noteikti izmēģiniet šo krēmzupu.
Ķiploku krēmzupa ar siera čipšiem
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 285 ml saldā krējuma
- 1 l buljona (gaļas, vistas, dārzeņu)
- 1 vidējs sīpols
- 3 ķiploka galviņas, cepti cepeškrāsnī
- 200g mandeļu riekstu
- 1 ciabatta
- 2 ēd.k. baltvīna etiķa
- 3 attīrīti apelsīni
- koriandrs
- olīveļļa
- sāls/pipari pēc garšas
- 100g siera (Holandes vai kāds cits) čipšiem
Pagatavošana
- Sīpolu sagriezt un apcept katliņā 4 ēd.k. olīveļļas apmēram 10 min. līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievienot buljonu un saldo krējumu (man bija dārzeņu buljons, kurā es vienmēr atstāju novārītu burkānu.( Šis te burkāns arī deva šai zupai tādu patīkamu krāsu). Uzvārīt un ļaut paburbuļot apmēram 10 min. Pievienot attīrītus ķiplokus.
- Čiabatai nogriezt garoziņu, mīkstumu saplūkāt ar rokām un pievienot zupai. Pieliet etiķi un pavārīt zupu vēl apmēram 5 min. Zupu atdzesēt un sablenderēt.
Jau blenderī pievienot mandeles, koriandru un apelsīnu sulu.
Gatavojam čipšus: sieru sarīvēt uz rīves un salikt nelielās čupiņās uz cepampapīra. Čupiņām nevajag būt pārāk biezām, drīzāk tādā plānā kārtiņā. Un liek mikroviļņu krāsnī uz aptuveni 20-30 sek. Kādam šis laiks var būt lielāks, jo būs mazāka jauda vai arī vienkārši cita krāsns. Mazliet atdzesē un pārliek uz šķīvīša. Cepampapīru izmantojam tāpēc, ka no tā čipši viegli nāk nost. - Zupu pasniedz dekorējot ar čipšiem.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
zivis
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Kika iekš 45 interesanti jautājumi un atbildes par vistu olām.
- Jankas paps iekš Chickensons Rīgā, vai kā zviedru vikingiem čiks vien sanācis
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.