Šo konfekšu recepte atrasta kādā no Padomju laiku pavārgrāmatām. Pēc garšas tās ļoti līdzinās visiem zināmajam Kartupelim, taču šis deserts tiek uzskatīts par krietni izsmalcinātāku.
Konfektes ” Bukovinskas rieksti”
-
- Daudzums
- 15 gb.
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 150g biskvīts
- 60g mīksts sviests
- 50g cukurs
- 1 olas dzeltenums
- 40g piens
- 1/4 tējk. vaniļas cukurs
- 1 ēd.k. konjaks
- 200g griljāža
- 1 ēd.k. kakao pulveris bez cukura
- Glazūrai:
- 120g šokolāde
- 80g sviests
Pagatavošana
- 1 Pagatavot krēmu. Olas dzeltenumu sajaukt ar pienu, izkāst, pievienot cukuru un uzlikt uz uguns. Nepārtraukti maisot karsēt uz mazas uguns 7-8 min., tad turpinot maisīt vārīt 2-3 min., kamēr sīrups sabiezē. Gatavu sīrupu pārliet mazā bļodiņā, apsegt ar pārtikas plēvi un atdzesēt.
Mīkstu sviestu uzputot līdz tas kļūst gaišs. Turpinot putot pakāpeniski pievienot pagatavoto sīrupu. Jau gatavam krēmam pievienot konjaku un vaniļas cukuru. - 2. Biskvītu (tas var būt arī sakaltis kēkss) sasmalcināt, līdz veidojas drupačas. Pievienot griljāžu un samaisīt. Ja nepeiciešams, tad griljāžu var sasmalcināt kopā ar biskvītu. Pievienot kakao pulveri, krēmu un vēlreiz samaisīt.
No šīs masas izveidot 12-15 bumbiņas valrieksta lielumā. Novietot saldētavā. - 3. Pagatavot glazūru. Ūdens peldē izkausēt šokolādi ar sviestu. Sagatavotās konfektes uzdurt uz koka irbulīšiem un iemērkt šokolādes glazūrā. Gatavas konfektes novietot uz paplātes, izdekorēt (pēc vēlmes) un atstāt līdz pilnīgai sastingšanai.
Glazūra paliks pāri, jo ja tās būs mazāk, tad nebūs tik viegli konfektes noklāt ar glazūru. Glazūru var glabāt ledusskapī un pārliet pāri kādai kūkai vai pasniegt pie pankūkām. - Avots-Чадеева,"Выпечка по ГОСТу"
- Receptes kategorija : Saldumi
- Sastāvdaļas : mūsu mantojums, svētku galdam
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.