Pīrāgs ar spinātiem torta pasqualina - tipisks Lieldienu pīrāgs no Genujas. Sen-senos laikos pīrāgu taisīja ar 33 slāņiem - pēc Jēzus Kristus gadu skaita. Tagad gan process vairs nav tik sarežģīts, bet pacensties tomēr vajadzēs.
Lieldienu pīrāgs ar olām
-
- Gatavošana
- minūtes
-
- Daudzums
- Forma 20cm
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- Miklai:
- 3 glāzes miltu
- 150g sviesta
- 1/4 gl. vāroša ūdens
- Pildījumam:
- 900g saldētu spinātu
- 200g klasiskā siera
- 400g biezpiena 5%
- 6 olas
- 4 ēd.k. rīvēta Parmezāna
- zaļumi - dilles, pētersīļi, baziliks pēc izvēles
- sāls, pipari pēc garšas
- olīveļļa
Pagatavošana
- Sviestu sagriezt palielos gabalos un ielikt lielā bļodā. Pievienot izsijātus miltus un, pakāpenski pievienojot vārošu ūdeni, maisīt ar koka karoti. Pēc pāris minūtēm vārošs ūdens atdzisīs un varēs ar rokām iejaukt elastīgu mīklu. Ja mīkla sanāk pārāk lipīga, pievienot vēl mazliet miltu. Mīklu ietīt plēvē un novietot ledusskapī vismaz uz stundu.
- Spinātus atkausēt, noliet lieko šķidrumu. Pievienot sāli un piparus pēc garšas, smalki sakapātus zaļumus, Parmezānu, rīvētu sieru, biezpienu un visu samaisīt.
Olas novārīt "maisiņā" - 3 minūtes pēc tam, kad sāks vārīties ūdens, atdzesēt un nolobīt. - Mīklu sadalīt divās daļās - 2/3 un 1/3. Lielāko mīklas gabalu izrullēt un ieklāt formā tā, lai mīkla pārkarātos pāri malām. Piepildīt ar spinātu-siera pildījumu. Pildījumā uztaisīt bedres ar karstu karoti un ievietot tur olas.
Izrullēt mazāko mīklas daļu un apsegt pildījumu. Nogriezt liekās malas un sastiprināt abas mīklas daļas kopā. Ar koka irbulīti vai dakšu uztaisīt caurumus miklas augšējā slanī un apsmērēt ar eļļu. Cept iepriekš uzkarsētā līdz 190 grādiem krāsnī apmēram 1 stundu.
Pīrāgu pirms pasniegšanas pilnībā atdzesēt - vislabāk pīrāgu cept vakarā un atstāt līdz rītam, jo pārak silts pildījums var tecēt.
- Receptes kategorija : Pīrāgi un pīrādziņi
- Sastāvdaļas : biezpiens, Lieldienas, olas, siers, spināti
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
iepērcies droši
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.