Kad vēlaties savus tuvos iepriecināt ar ko garšīgu, pagatavojiet šīs maizītes. Kamēr tās gatavojas, lieliska smarža piepilda visu māju un kad maizītes gatavas, to garša neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim.
Maizītes ar Parmezānu un bekonu
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 500g milti
- 320ml ūdens
- 200 bekons
- 100g Parmezāna siers
- 50ml olīveļļa
- 20g manna
- 15g svaigs raugs
- 10g sāls
- kukurūzas milti
Pagatavošana
- Miltus kopā ar mannu izsijāt. Ar pirkstu galiņiem saberž raugu. Pievieno eļļu, ūdeni un sāli. Iejaukt mīklu 2-3 min. Mīklu izlikt uz tīras darba virsmas. Darba virsmu nevajadzētu kaisīt ar miltiem, jo šādā veidā mīkla paņems vairāk miltu nekā vajag un maizītes vairs nebūs tik pufīgas. Mīklu kārtīgi ar rokām izmīcīt, lai pēc iespējas vairāk mīkla piepildās ar gaisu. Sākumā mīkla būs diezgan lipīga, bet pēc tam kļūs elastīga un gluda. Mīcīšanas process aizņem apmēram 5 min. No mīklas izveidot bumbu, ielikt bļodā, apsegt ar tīru dvielīti un nolikt siltā vietā lai uzrūgst apmēram uz 1 stundu.
- Darba virsmu pārkaisīt ar kukurūzas miltiem. Pārlikt uz galda mīklu un izveidot taisnstūri apm. 1,5-2 cm biezu - var izrullēt, var ar pirkstiem. Taisnstūri pārkaisīt ar pusi rīvētā siera, sakārtot bekona šķelītes un pa virsu vēlreiz pārkaisīt sieru. Sarullēt, malas kārtīgi aizlīmējot ciet. Sagriezt 2-3 cm biezās šķēlēs. Jau sagrieztas maizītes pārlikt uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apsegt ar tīru dvieli un atstāt uz 30-40 min., lai vēlreiz uzrūgst.
- Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 240 grādiem, tad samazināt temperatūru līdz 220 grādiem un cept sagatavotas maizītes 15-20 min. Izņemt no cepeškrāsns, atdzesēt un apsmērēt ar olīveļļu. Pēc vēlmes maizītes var pārkaisīt ar ciedru riekstiem.
- Receptes kategorija : Konditoreja
- Sastāvdaļas : bekons, Parmezāns, rauga mīkla
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.