Katra saimniece zin kā pagatavot makaronus. Taču šī recepte, iespējams, pātsteigs. Ieprieciniet sevi un citus!
Makaroni ar brokoļu mērci
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 150g makaroni
- 1 vidēji liels brokolis
- 2 ķiploka daiviņas
- 100g rīvēts siers Parmezāns
- 1/2 citrons
- baziliks
- olīveļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Makaronus novārīt "al dente" - mazliet mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma. Ūdeni notecināt, atstājot vienu kausu mērcei.
- Brokoļus sadalīt ziedos un novārīt sālsūdenī līdz gatavībai. Brokoļus uzreiz noskalot zem auksta tekoša ūdens, lai apturētu vārīšanas procesu un saglabāt koši zaļo krāsu. Brokoļus sablendēt, pievienojot lielāko daļu siera, ķiplokus, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un baziliku. Pamazām pievienot olīveļļu, līdz mērce iegūst bieza krējuma konsistenci. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
- Brokoļu mērcē iejaukt makaronus. Pasniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
banāni
brokastis
bērns gatavo
bērnu uzturs
cāļa gaļas ēdieni
cīsiņi
delikateses
detokss
diēta
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
granātāboli
grilam
ieteikumi grilētājiem
ingvers
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kur paēst
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
kūkas
laboratorija
latgales alus
Maize
majonēze
marienbāde
noo cepeškungs
picērija
pvd
receptes
recepšu grāmata
siers
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
video recepte
white book
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Egils iekš Kāpēc sievietēm jādzer alus?!
- m! iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- Ramona iekš Auzu pārslu putra Pina Colada
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.