Šo recepti piedāvā “Zvaigzne ABC” grāmata “Vīni
un ēdieni”, Džošua Vesons. Protams, mazliet
pārveidojām to pēc savas gaumes, bet rezultāts ir lielisks!
Makaroni ar pikantu jērgaļas ragū
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 350 g mājas makaroni ar kariju
- 450 g malta jērgaļa
- 1 sīki sakapāts sīpols
- 1 glāze smalki sakapātas šitaki sēnes
- 1/4 tējk. sarkanie pipari
- 1 3/4 glāze mazsālīts liellopu gaļas buljons
- 3 saberztas ķiploku daiviņas
- 1/4 glāze sauss sarkanvīns
- 1 glāze tomātu mērce
- 3 ēd.k. tomātu pasta
- 2 svaigi rozmarīna zariņi
- 1 ēd.k. balzāmetiķis
- 1/4 glāze svaigi rīvēts parmezāns
- 1/4 glāze sakapāti svaigi pētersīļi
- 2 tējk. olīveļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Uz lielas liesmas uzkarsē pietiekami lielu, piedegumdrošu pannu, kur pietiks vietas gan mērcei, gan makaroniem. Pannā ieliek malto jērgaļu un apcep to ~8 minūtes, visu laiku maisot, lai gaļa vienmērīgi izlīdzinātos un kļūtu gaišbrūna. Ar putu karoti pārceļ gaļu uz šķīvja. Nolej no pannas gandrīz visus taukus, atstājot tikai apmēram ēdamkaroti un vēlreiz uzliek pannu karsēties uz vidēji mērenas liesmas. Ieber pannā sīpolus, sēnes, sarkanos piparus un apcep ~ 5-7 minūtes līdz sēnes sāk izdalīt šķidrumu, bet sīpoli kļūst caurspīdīgi un mīksti. Pievieno ķiplokus un maisot turpina cept vēl minūti līdz no ķiplokiem sāk izdalīties aromāts. Vēlreiz uzliek uz pannas apcepto jērgaļu, pielej buljonu, pusglāzi ūdens, vīnu, kā arī pievieno tomātu mērci, tomātu pastu un rozmarīnu.
- Neuzliekot vāku turpina sautēt vēl ~25-30 minūtes līdz mērce nedaudz sabiezē. Pielej etiķi un pasautē vēl minūti. Pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli un piparus. Mērci saglabā siltu, turot to uz pavisam lēnas uguns.
- Apmēram 15 minūtes pirms mērce ir gatava, 3/4 katla pielej ar ūdeni, pieber sāli un uzvāra. Vārošā ūdenī novāra makaronus. Mērci vēlreiz sakarsē pannā uz vidējas liesmas un pievieno tai nokāstus makaronus. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno ceturtdaļglāzes Parmezāna siera un pētersīļus un vēlreiz kārtīgi samaisa. Ēdienu pasniedz siltu..Uz galda papildus servē arī sarīvētu Parmezāna sieru
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.