Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un īsi pirms zupas gatavības tai pievienots piens. Manhetenas čauders atšķiras ar to, ka piena vietā tiek pievienoti tomāti savā sulā. Nu ļoti garda zupiņa!
Manhetenas čauders
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1,5l zivju buljons
- 12 lielas garneles
- 300g mīdijas attīrītas
- 500g gliemenes ar gliemežvākiem
- 300g zivju fileja (pikša, saida, menca)
- 200g bekons (ne pārāk trekns)
- 400g tomāti savā sulā
- 3 vidēji lieli kartupeļi
- 3 selerijas kāti
- 1 sīpols
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. sviests
- 2 zariņi timiāns
- sāls, svaigi malti pipari
- citrons pasniegšanai
Pagatavošana
- Zivs fileju sagriezt gabalos. Garneles notīrīt un izgriezt zarnu. Kartupeļus notīrīt un sagriezt kubiņos. Bekonu, sīpolu un selerijas kātus sagriezt mazos kubiņos, ķiplokus smalki sakapāt.
- Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu. Apcept 2-3 min. bekonu. Pievienot sagrieztus dārzeņus (izņemot kartupeļus) un cept vēl 5 min. visu kopā. Pievienot kartupeļus, timiānu, buljonu un vārīt, kamēr kartupeļi ir gatavi. Pievienot sasmalcinātus tomātus savā sulā, zivi, garneles, mīdijas, notīrītas gliemenes un vārīt uz vidējas uguns 3-4 min. Pievienot sāli un svaigi maltus piparus, izslēgt uguni un zem vāka ļaut 10-15 min. ievilkties.
- Pasniedz ar citrona šķēlīti un zaļumiem.
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Jūras veltes, Zivju ēdieni, Zupas
- Sastāvdaļas : bekons, garneles, gliemenes, zivs
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
minerālūdens lauretana
mājražotāji
pica
picērija
piparkūkas
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Mārtiņš iekš Vai trifeļu kolekcija “NAMEJS - GODI” tapusi steigā?!
- Pavāriņš iekš Kad autoeksperts rada kulinārijas raidījumu
- zane iekš Kad autoeksperts rada kulinārijas raidījumu
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.