Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis kad izmantojam arī ķiploka ziedus. Lieliska piedeva pie grilētiem ēdieniem.
Marinēti ķiploku kāti
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 350g ķiploku kāti
- Marinādei:
- 1,2l ūdens
- 200ml etiķis
- 4 ēd.k. sāls
- 2 ēd.k. cukurs
- 3-4 lauru lapas
- 5-6 smaržīgo piparu graudi
- 3-4 diļļu ziedi ar kātiem
Pagatavošana
- Katlā ieliet ūdeni, pievienot etiķi, sāli un cukuru, uzkarsēt.
- Traukā sakārtot ķiploku kātus, pievienot diļļu ziedus, smaržīgos piparus un lauru lapas. Pārliet ar karstu marinādi. Uzlikt slogu un atstāt marinēties uz 24 stundām.
- Ja vēlas konservēt ziemai, tad kātus sakārtot uzreiz tīrās sausās burkās un vēl karstus aizvākot. Glabāt vesā vietā.
- Receptes kategorija : Konservēšana, Uzkodas
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
banāni
baziliks
brokastis
bērns gatavo
bērnu uzturs
cīsiņi
delikateses
detokss
diēta
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
granātāboli
grilam
ieteikumi grilētājiem
ingvers
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kur paēst
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
laboratorija
Maize
majonēze
marienbāde
mellenes
noo cepeškungs
Nūdeles
picērija
pvd
receptes
recepšu grāmata
saldējums
siers
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
video recepte
šokolāde
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.