Mastava, vai sujuk oš ir tradicionāls Margilānas (Uzbekistāna) ēdiens. Vēl viņu mēdz dēvēt par šķidro plovu, jo satur tos pašus komponentus, kurus satur tradicionālais plovs. Tūristi apmeklē Margilānu speciāli, lai nogaršotu šo ēdienu. Klāt parasti pasniedz katik - tas ir rūgušpienam līdzīgs dzēriens, ko gatavo no vārīta piena.
Mastava (šķidrais plovs)
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 600g jēra ribiņas
- 1gl. rīsi
- 400g tomāti savā sulā
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- eļļa
- 1/2 tējk. zira
- 1/2 tējk. malts koriandrs
- 1/2 tējk. čili pipari
- zaļumi pasniegšanai
- sāls, svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Gaļu atdalīt no kauliem (mazliet atstāt pie kaula) un samalt. Pievienot sāli un pusi no garšvielām. Samaisīt, apsegt ar plēvi un novietot ledusskapī uz 30-40 min.
- Sīpolu sagriezt ripiņās. Konservētus tomātus sagriezt mazākos gabalos. Burkānus sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu (pīle vai kazāns) uzkarsēt eļļu. Apcept ribiņas līdz tās kļūst brūnas. Pievienot sīpolus un cept līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot tomātus un burkānus un cept vēl 5-6 min., kamēŗ šķidrums iztvaicē. Pievienot atlikušās garšvielas, sali un svaigi maltus piparus, pieliet 1l karsta ūdens un vārīt apm. 15 min.
- Rīsus kārtīgi noskalot un pievienot zupai. Varīt, kamēr rīsi ir gatavi, apm. 25 min. No maltās gaļas izveidot mazas frikadeles valrieksta lielumā un pievienot zupai 5 min. pirms vārīšānas beigām. Pievienot pēc garšas sāli un piparus un izslēgt uguni. Ļaut 10 min. ievilkties.
- Pasniedz pievienojot svaigus zaļumus.
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Pupas & graudi, Zupas
- Sastāvdaļas : jēra gaļa, rīsi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.