Kas bija māsas Cvetajevas un kāda bija viņu saistība ar Latviju interesenti noteikti var uzzināt pie kaimiņa vēsturnieka vai meklējot googlē. Leģenda vēsta, ka tieši ar šādu ābolu kūku Krievijas aristokrātes cienājušas savus viesus. Kura no māsām īsti cepa šo ābolkūku nav zināms, bet mēs nogaršojām un varam tikai ieteikt! Un ziniet, kaut kas aristokrātisks šajā kūkā tiešām ir….
Māsu Cvetajevu ābolu kūka
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (2 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 70g krējuma
- 160g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 100g sviesta
- Pildījumam:
- 200g krējuma
- 200g cukura
- 1 ola
- 1 ēd.k. ar kaudzi miltu
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Formu ietauko un ieklāj krustām-šķērsām divas cepamā papīra strēmeles - malām jākarājas ārpusē. Aiz šīm malām vēlāk būs vieglāk izņemt kūku no formas.
- Sviestu izkausē uz mazas uguns. Lielā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno krējumu, sviestu un iejauc mīklu. Miklai jāsanāk ļoti mīkstai. Mīklu ar rokām ieklāj formā, ar pirkstiem izveido bortiņus piespiežot mīku pie malām.
- Ābolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs (to viegli var izdarīt ar dārzeņu mizojamo). Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar kanēli.
- Gatavo krēmu. Krējumu saputo ar cukuru, olu un miltiem. Krēms sanāks pašķidrs, bet cepšanas procesā tas sabiezēs. Pārlej krēmu pāri āboliem.
- Cep cepeškrāsnī apmēram 50 min. Atdzesē formā 10 min un pasaucot palīgu aiz papīra malām izņem kūku no formas.
- Iesakam kūku pasniegt ar saldējumu.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
zivis
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Kika iekš 45 interesanti jautājumi un atbildes par vistu olām.
- Jankas paps iekš Chickensons Rīgā, vai kā zviedru vikingiem čiks vien sanācis
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
Novērtē šo recepti
2 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.