Mājas majonēze 1
Sastāvdaļas
- 1 ola (vai 3-4 paipalu olas)
- 200ml eļļas (nedārgas)
- 2 ēd.k. citrona slkas
- 1 tējk. sinepes
- sāls pēc garšas
Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.
Pagatavošana
1
Svarīgi: visām sastāvdaļām jābūt vienādā temperatūrā un obligāti aukstām! Būs pareizi, ja visas sastāvdaļās vismaz uz 2 stundām ievietosiet ledusskapī, ieskaitot blendera kāju (bez motora). Putot tikai un vienīgi ar blenderi, ko sauc par "kāju". Ja izmantojamie produkti nebūs vienādā temperatūrā vai arī nebūs pietiekami ausktas sastāvdaļas - nekas nesanāks! Augstā traukā iesist olu, pievienot eļļu, sāli un sinepes un visu uzputot - vispirms cenšaties nekustināt blenderi, bet kad izveidosies bieza mērce, tad pāris reizes pakustināt augšā-lejā. Majonēze gatava!
2
Uzglabā ledusskapī apmēram vienu nedēļu.
1 komentārs